Beretning: Bekæmpelse af krybskytteri i Mozambique

Skrevet af Jan Krossteig

Mozambique og det kæmpe store område Western Safaris - en nær partner gennem flere år, råder over, er på mange måder et fantastisk og unikt område.

Jeg har lige været der i forbindelse med en researchtur sammen med nogle af folkene bag det populære TV-program Nak & Æd. Det er i øvrigt et af de mest sete programmer på DR2.

Vi var alle meget begejstrede over hvad vi så i det kæmpe, kæmpe store område, som har alt hvad hjertet kan begære af forskellige biotoper – tyk bush, floder, bjerge og søer. Dertil kommer alle de forskellige vildtarter, som elefanter, bøfler, løver, leoparder og alle de forskellige antilope-arter samt bushpig og vortesvin.

Det er en helt uberørt del af det ægte vilde Afrika. Naturligvis er det helt uden hegn af enhver art.

Vi har selvfølgelig medarbejdere fra Limpopo Travel, som har besøgt området, men dette var mit første personlige besøg i området.

Main campen er ikke nogen luksus camp men den har alle de faciliteter man har behov for. De er i gang med at etablere et par satellit-camps på nogle meget spændende steder.

Folkene bag safari-firmaet har et stort problem med krybskytteri - eller kødtyve, som de jo i virkeligheden er! Siden de etablerede sig i området for 5 år siden, har de samlet over 1000 af de mest modbydelige klapfælder man kan tænke sig. De fungerer ved at når vildtet træder på dem klapper de sammen om det ene ben.

   

De er meget effektive, men også nogle rene torturredskaber. De er ved at få situationen under kontrol idet at de har mange game scouts til at patruljere ude i bushen hele tiden, men pga. områdets størrelse er det en kæmpe opgave.

De har igangsat etableringen af en ordning sammen med myndighederne så de små landsbyer i området får billige kødforsyninger fra safari-firmaet. Der er lige indført en ny lov i Mozambique, som giver fængselsstraf for krybskytteri.

 

Dette er blot et udpluk af de mange hjemmelavede geværer medarbejderne hos Western Safaris har konfiskeret.

 

Nogle af de dygtigste og mest vedholdende krybskytter har safari kompagniet nu ansat. Vi havde fornøjelsen af at tale med en af dem og derefter se ham demonstrere sit hjemmelavede sortkrudtsgevær.

Se den lille video jeg lavede her.

Folkene bag Nak & Æd siger at seerne har noget at glæde sig til, når de sender fra de fantastiske vilde områder i Mozambique.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m