Med ordene ”Higher, deeper, greater” indleder den berømte rejseguide Lonely Planet beskrivelsen af Tanzania. Landet har kontinentets højeste bjerg, Kilimanjaro på næsten 6 km, det laveste punkt på bunden af den ca. 1,5 km dybe Tanganyika-sø, og den tilsyneladende endeløse savanne i adskillige af landets verdensberømte parker, hvoraf flere er på UNESCOs liste over verdensarv, er det vanskeligt at sige dette imod.
Omkring en fjerdedel af landet er beskyttet som nationalparker, vildtreservater o.l. Dermed er Tanzania et af de lande, hvor den største andel er reserveret til naturen og dyrelivet. Derfor aspirerer Tanzania klart til at være et af verdens mest imponerende lande naturmæssigt. Tæt på grænsen til Kenya i nordøst, med Tanzanias safarihovedstad Arusha som udgangspunkt, ligger de klassiske og mest tilgængelige safariområder med Serengeti Nationalpark og Ngorongoro-krateret som højdepunkterne, men hvor også Lake Manyara og Tarangire Nationalpark byder på safari af meget høj kvalitet. Det er også her vi finder bjerget Kilimanjaro og dets sneklædte top.
Tæt på Dar es Salaam i det østlige Tanzania findes de sydlige parker, hvor det gigantiske vildtreservat Selous og landets største nationalpark, Ruaha, er kernen. Mod øst grænser Tanzania op til det varme Indiske Ocean. Her findes vidunderlige hvide palmeklædte sandstrande både på fastlandskysten og på en række større og mindre øer, hvor især magiske Zanzibar tiltrækker sig opmærksomheden. Længst mod vest og forbundet med Arusha og Dar es Salaam med sportsfly, kan safari næsten uden turisme - som i Karen Blixens tid - opleves i Katavi Nationalpark. Safarien kan kombineres med et ophold i skovklædte Mahale Mountains i selskab med chimpanserne ved Tanganyika-søen idyliske bredder.
Ved ankomsten til Tanzania skal du igennem pas og visumkontrol. Personalet i immigrationen taler engelsk.
Alle rejsende fra Danmark skal have et visum for indrejse til Tanzania.
Du skal ansøge om visum elektronisk før afrejse til Tanzania.
Nyttige informationer i forbindelse med din visumansøgning:
Myndighederne har pr. 14. august 2019 indført et nyt system ved ansøgning om visum ved indrejse.
Vi anbefaler, at du har dokumenter til vedhæftning klar, inden du påbegynder din visumansøgning (se nedenstående). Hvis du har disse klar, tager det kun ca. 10 minutter at ansøge om visum til Tanzania.
Dokumenter til vedhæftning i visumansøgningen:
1) Kopi af pas
2) JPEG eller PNG Foto af dig selv (fotoet kan tages med mobiltelefon, men filstørrelsen skal være under 300 KB, så husk at tilpasse denne)
3) Voucher eller flybillet/e-ticket som dokument for arrangementet i Tanzania
Vi anbefaler at du ansøger om visum i god tid, da det kan tage op til 1-2 uger at få godkendt, dog tidligst ca. 30-60 dage før afrejse, da visumet kun er gyldigt i 90 dage fra ansøgningens godkendelse. Benyt dette link til din visumansøgning; online visumansøgning . Sørg for at have kreditkortoplysninger klar inden ansøgning.
Vores partner i Tanzania:
Leopard Tours LTD
Adresse: Nelson Mandela Rd, 1638, Tanzania
Telefonnummer: +255 683 233 721
Lufthavnsoplysninger:
Kilimanjaro (Kilimanjaro International Airport)
Zanzibar (Abeid Amani Karume International Airport)
Dar es Salaam (Julius Nyerere International Airport)
Bemærk: Du vil i flyet til Tanzania få udleveret en indrejseformular, som skal udfyldes og afleveres sammen med dit visum. Husk derfor at medbringe en kuglepen i din håndbagage.
Prisen for udstedelse af visum er ca. USD 50,- pr. person (+ gebyr)
Kombinationsrejser til eksempelvis Tanzania og Kenya kræver to visa.
Klik her for link til Udenrigsministeriet.
Pr. 1. oktober 2024 skal alle besøgende på Zanzibar (undtagen indbyggere) have en obligatorisk rejseforsikring fra Zanzibar Insurance Corporation - også selvom du har en rejseforsikring i forvejen. Dette er et krav fra myndighederne på Zanzibar.
Forsikringen sikrer dig under opholdet og dækker f.eks. ved nødsituationer såsom medicinske evakueringer og hjemtransport.
Forsikringen dækker KUN på Zanzibar, og det er derfor vigtigt, at du stadig tegner en rejseforsikring som normalt.
Klik her for yderligere oplysninger vedr. forsikringen
Klik her for link til ansøgning
Prisen er USD 44,- pr. person.
Husk at tegne forsikringen i god tid. Det er vigtigt at tegne forsikringen og modtage QR koden inden afrejse, da indrejse til Zanzibar ellers vil blive afvist.
Vi anbefaler, at du inden afrejse vaccineres mod følgende sygdomme:
Se også Seruminstituttet - rejse
*)Bemærk vedr. Gul feber: Vi anbefaler vaccination mod Gul feber, men dette er ikke et krav med mindre du rejser fra et land som er registreret som et gul feber område. I så fald er det påkrævet, at du medbringer et certifikat på vaccination mod gul feber for indrejse til Tanzania.
Safari Eksperten samarbejder med en række vaccinationsklinikker i Danmark, som giver 10% rabat ved vaccination, hvis du oplyser, at du har købt en rejse gennem os. Se hvilke vaccinationsklinikker vi samarbejder med her.
Overstående informationer er kun vejledende, og Safari Eksperten anbefaler altid, at du rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik.
Du kan læse mere omkring krav til vaccinationer på www.vaccination.dk
Vi anbefaler at medbringe eventuel lægeordineret medicin. Sørg for altid at medbringe dette i håndbagagen.
Ligeledes anbefaler vi, at du medbringer hovedpinepiller samt diarretabletter (f.eks. Immodium Plus).
Der er apoteker i de større byer, men naturligt nok ikke i de mindre befolkede egne, så derfor er det vigtigt at have tingene med hjemmefra.
Vi anbefaler, at du starter en forebyggende malariabehandling før afrejse til Tanzania, og fortsætter den under opholdet samt efter hjemkomsten. Følg venligst instruktionerne for det pågældende produkt.
Vi kan ikke anbefale produktet Lariam, da det har givet den del af vores gæster meget ubehagelige bivirkninger. Mange af vores gæster har været tilfredse med produktet Malarone (samt Malarones kopipræparater), som også er bredt dækkende.
Vi anbefaler altid, at du rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik omkring malariaforebyggende medicin.
Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring.
Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til en fornuftig pris til dækning på din ferierejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.
En afbestillingsforsikring koster 7% af rejsens pris.
Har du tegnet en afbestillingsforsikring til Europæiske ERV igennem os, vil du få refunderet rejsens pris af Europæiske ERV, i tilfælde af en eventuel afbestilling.
Afbestillingsforsikring skal tegnes sammen med bestilling af rejsen eller senest ved første indbetaling.
Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent direkte, eller kontakte vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk.
På vores gruppesafaris i Tanzania er det vigtigt, at du pakker din bagage i en blød taske eller kuffert. Hårde kufferter er ikke tilladt, da det ikke er muligt at pakke disse i bilerne i tilfælde af, at alle deltagere medbringer disse.
Det er tilladt at medbringe 1 x taske/kuffert samt 1 x lille rygsæk/kamerataske pr. person.
Da det er begrænset hvor meget plads vi har i bilerne, anmoder vi om, at du begrænser mængden af medbragt tøj. Der er mulighed for at få vasket tøj flere steder undervejs.
Har du bestilt en rejse, hvor flyvning til eller fra savannen indgår, må du medbringe 1 stk. taske eller blød kuffert af maksimalt 15 kg samt 1 stk. håndbagage.
Det er meget vigtigt, at du benytter en blød kuffert eller taske, da hårde kufferter ikke kan pakkes optimalt i de små fly, hvilket i værste fald betyder, at piloten afviser at medbringe din bagage.
Begræns mængden af bagage, da der er begrænset med plads i bilerne, og der er mulighed at få vasket tøj flere gange under rejsen.
Vi anbefaler, at du til safarikørslerne medbringer tøj i naturens egne farver. Det vil sige sandfarver, brunlige og grønlige nuancer.
Når du befinder dig ved kysten/eller på Zanzibar anbefaler vi lyse farver, som ikke tiltrækker solens varme.
Vi anbefaler ikke tøj af kunststoffer, da disse sjældent er behagelige at have på i varmen. Vi anbefaler tøj lavet af bomuld.
Det kan blive ret køligt om aftenen og først på morgenen. Så det er vigtigt også at have lidt varmt tøj med i kufferten.
Tøjstilen i Tanzania er afslappet, men det er dog normalt kutyme at mænd benytter bukser og ikke shorts til middagen.
De fleste kysthoteller på Zanzibar tillader ikke, at man sidder i badetøj i deres frokostrestauranter.
Vi anbefaler at du medbringer nedenstående på din rejse:
Pr. 1. juni 2019: For at beskytte miljøet og mindske forureningen i Tanzania, er al brug af, produktion og import/eksport af plastikposer forbudt. Små plastikposer, som benyttes til toiletartikler i håndbagagen på flyrejsen er dog undtaget.
Klik her for yderligere informationer fra ambassaden i Stockholm
Den lokale møntfod i Tanzania er Tanzania shillings. Du kan ikke veksle til shillings hjemmefra, dette kan først gøres ved ankomsten til Tanzania. Vi anbefaler derfor, at du veksler til US-dollars hjemmefra, som er en gangbar valuta i hele Tanzania.
Ved ankomsten kan du veksle nogle af dine US-dollars til Tanzania shillings, men dette er ikke nødvendigt, da US-dollars kan bruges som betalingsvaluta i hele landet - også ved souvenirkøb i de mindre landsbyer. Bemærk dog at US-dollarsedlerne skal være nyere end 2006, for at kunne bruges i Tanzania.
100 danske kroner er = ca. 40.580 Tanzania shillings (pr. 06.09.2024).
De fleste udgifter er som regel dækket, når du køber en Tanzania rejse hos Safari Eksperten. Det er derfor begrænset, hvor mange kontanter, du har behov for at medbringe. Du kan på de fleste indkvarteringssteder i Tanzania og på Zanzibar betale med internationale kreditkort for dine drikkevarer og lignende.
Bemærk dog, at du oftest IKKE kan hæve eller veksle kontanter på indkvarteringsstederne.
Der er mulighed for at hæve kontanter i Arusha og på Zanzibar, samt i nogle af de større byer, som evt. passeres undervejs på din safari.
Det er normalt, at man betaler drikkepenge for services i Tanzania, men det er naturligvis aldrig påkrævet. Vi anbefaler, at du betaler drikkepenge, hvis du er tilfreds med den service som du har modtaget.
8 – 10 USD pr. person pr. safaridag til chauffør / guide.
Drikkepenge bør afregnes på safariens sidste dag, inden du bliver afleveret i lufthavnen.
ca. 5 USD pr. transfer fra lufthavn til hotel eller hotel til lufthavn til chaufføren
Ved bestigning af Kilimanjaro kan der være stor variation i antallet af personale, som assisterer jer på bjerget. Dette afgøres ud fra vægten af jeres bagage og gruppestørrelse.
Som udgangspunkt vil niveauet ligge på mellem 30 - 40 USD pr. person pr. dag på bjerget.
På indkvarteringsstederne forefindes der oftest en drikkepenge boks i receptionen, hvor vi anbefaler at man lægger 3-4 USD pr. person pr. overnatning.
Ved at betale direkte til drikkepengeboksen i receptionen, bliver drikkepengene delt ligeligt mellem hele personalet på indkvarteringsstedet.
På cafeer og restauranter, som ikke er en del af dit indkvarteringssted, anbefaler vi at lægge 10% af regningen i drikkepenge.
Desuden anbefaler vi at betale ca. 1 USD pr. kuffert til portøren, som bærer din bagage til værelset på indkvarteringsstederne.
Vi anbefaler, at du så vidt muligt betaler drikkepenge i US-dollars eller Tanzania shillings.
Skatten trådte i kraft 1. juli 2023 og betales direkte til hotellet inden afrejse herfra.
Ved ophold på 4-5 stjernede hoteller er skatten USD 5,- pr. person pr. overnatning.
På 2-3 stjernede hoteller er skatten USD 4,- pr. person, pr. overnatning.
På 1-stjernede hoteller er skatten USD 2,- pr. person pr. overnatning.
Der er gode muligheder for at gøre flotte indkøb af souvenirs til minde om en fantastisk rejse. Der er blandt andet mulighed for at købe flotte træfigurer udskåret i træ og sæbesten. Det samme gælder masaispyd og skjolde, smykker, trommer, fletværk, lædervarer og forskellige former for batik.
Kvaliteten af produkterne er meget forskellig. Vi anbefaler derfor altid, at du spørger din guide til råds. Han kan vejlede dig til, hvor du skal købe tingene for at få en ordentlig kvalitet.
Priserne varierer meget fra sted til sted, og det er normalt, at man handler om priserne. Forsøg at få prisen forhandlet ned med 30 – 50%, så har både du og sælger gjort en god handel.
Ved kysten/på Zanzibar er det muligt at købe skaller og andet fra oceanet. Undlad at købe disse, da det er forbudt at indføre disse ting til Danmark.
Mobildækningen i Tanzania er rigtig god, og det er de færreste steder, du vil opleve ikke at kunne få forbindelse til mobilnetværket.
Bemærk dog, at det er meget dyrt at benytte din danske telefon i Tanzania. Såfremt du har behov for at benytte din telefon til opkald, data eller lignende under dit ophold, anbefaler vi at købe et simkort ved ankomsten til lufthavnen/Arusha.
De fleste indkvarteringssteder i Tanzania har i dag WiFi med en god internetforbindelse.
Lodges og camps i Tanzania bruger trebenede stik, som er anderledes end vores. Vi anbefaler derfor at du medbringer en rejseadapter hjemmefra. Enkelte indkvarteringssteder har adaptere i receptionen, som kan lejes eller lånes.
Mange indkvarteringssteder på savannen kører ofte på solceller eller generator, som slukkes om natten samt på de tidspunkter, hvor gæster er ude på safari. Forhør dig evt. i receptionen, så du kan sørge for at oplade kamera og lignende, mens strømmen er tændt. Der er ofte også mulighed for at oplade telefon og kamera i safaribilen.
Tanzania er 2 timer foran dansk normaltid og 1 time foran dansk sommertid.
Billeder:
Vi er meget interesseret i at modtage billeder fra vores kunder, og disse vil evt. blive brugt i forbindelse med tilbudsmateriale, sociale medier eller kataloger, som udkommer sidst på året. Vi vil meget gerne have billederne tilsendt hurtigst mulig efter hjemkomsten. Hvis et eller flere billeder kommer i kataloget, får du DKK 500,- på et tilgodehavendebevis, som kan bruges på den næste rejse.
Evt. misforståelser:
Skulle der under opholdet, mod forventning, opstå misforståelser: problemer af den ene eller anden karakter, som du ikke mener selv at kunne løse, kan vi kontaktes i kontortiden (mandag-fredag kl. 9.00-16.00) på tlf.nr. +45 56 36 25 45 . Det er for sent at rette evt. misforståelser eller fejl efter hjemkomsten. Derfor gør vi opmærksom på, at det er uhyre vigtigt, straks at underrette os, hvis der opstår uløselige problemer. Kun i tilfælde, hvor vi har været underrettet, vil en sådan klage blive behandlet. Du modtager nødtelefonsnummeret i dine rejsepapirer.
Nødtelefon:
Safari Eksperten har oprettet en nødtelefon, hvor vores kunder uden for almindelig kontortid - i alle døgnets timer og på alle ugens 7 dage - altid kan komme i forbindelse med en kompetent medarbejder. Det skal understreges, at denne telefonlinje kun er beregnet til egentlige nødopkald, hvor det er en absolut nødvendighed, at komme i forbindelse med enten Safari Eksperten eller en pårørende. Brug denne nødtelefon når absolut påkrævet, og undgå venligst misbrug.
Hjemkomsten:
Vi er altid glade for at høre ”sidste nyt derudefra” efter hjemkomsten. Det er af største vigtighed, for at vi løbende kan følge med i, hvad der sker "derude". Derigennem kan vi udvikle og evt. forbedre vore rejsemål. Derfor - hvad enten det er ris eller ros til os – hører vi meget gerne om det.
Vi håber, at ovenstående giver svar på alle de spørgsmål, der naturligt er før afrejsen. Skulle der være ubesvarede spørgsmål, må du ikke tøve med at kontakte os.
Naturligvis er Safari Eksperten A/S medlem af Danmarks Rejsebureauforening, Rejsegarantifonden og Pakkerejseankenævnet
Landet rummer vel nok Afrikas største bestand af storvildt, der især lever i en række nationalparker og reservater, der ligeledes hører blandt de største på kontinentet.
Tanzania er mest kendt for de enorme flokke af vandrende gnuer, zebraer og gazeller, der findes i landets nordlige områder i Serengeti og en række omkringliggende reservater, og som deles med Masai Mara i Kenya i juli til oktober. De omkring to millioner vandrende dyr på det der kaldes den store migration, og hvoraf gnuerne er mest talrige, er livsgrundlaget for de mange store rovdyr, der ligeledes findes i området, der er blandt de absolut bedste steder at se løve, leopard, gepard og plettet hyæne. Ud over de nævnte løver og leoparder, kan de øvrige tre medlemmer af de berømte Big Five, elefant, sort næsehorn og bøffel også ses i de nordlige parker. Elefanter og bøfler er meget almindelige de fleste steder. Vil man også have en god chance for at se det ret sjældne sorte næsehorn, kræver en tur ned i Ngorongoro Krateret, hvor disse lever i et for dem ualmindeligt åbent terræn.
Andre af savannens klassiske dyr som f.eks. giraf og flodhest ses hyppigt i de fleste af Tanzanias parker og reservater, der også rummer en lang række antilopearter og et yderst rigt og varieret fugleliv. I landets sydlige parker, som f.eks. Ruaha og Selous, findes ikke så store vandrende flokke af dyr som mod nord, men her er masser af storvildt, og er det f.eks. dyr som kudu, sabelantilope, roanantilope og ikke mindst den sjældne afrikanske vildhund man vil se, så er parkerne mod syd et godt valg, ligesom bestandene af især elefanter, bøfler og flodheste er meget store her. Længst mod vest ved Tanganyikasøens bred, findes desuden et par af kontinentets allerbedste steder at se chimpanser.
På Tanzanias lange kystlinje ved østkysten og på øerne i Det Indiske Ocean; Zanzibar, Pemba og Mafia, er det koralrevets fisk der er i fokus, sammen med gode muligheder for at se flere arter af delfiner og med lidt held også havskildpadder. Flere af øerne rummer nogle specialiteter blandt f.eks. aber og flyvende hunde, mens der på østkysten findes en bestand af klassiske store savannedyr, der kan ses ganske tæt på eller sågar helt ude på stranden, hvilket er ret unikt.