En smeltedigel af storslået natur, rigt dyreliv og enestående kultur


Med et areal på mere end 3 mio. km2 er Indien et gigantisk land. Det er samtidig er verdens næstmest folkerige nation med godt 1,3 mia. indbyggere. Den indiske halvø, som primært udgøres af Indien, betragtes da også af mange som et sub-kontinent i sig selv. Som rejsedestination er Indien ubetinget mest kendt for den spændende og farverige kultur og ikke mindst for mange verdenskendte historiske bygninger som f.eks. Taj Mahal. Det store flertal af turisterne, som besøger landet, har da også kultur som det primære indhold af rejseprogrammet, mens ganske få bruger tid på Indiens fantastiske natur, hvilket er synd. Som safarieksperter har vi valgt at fokusere på landets enestående dyreliv, men inkluderer selvfølgeligt et besøg til nogle af de største kulturattraktioner, som naturligt ligger på ruten for vores programmer.

Landet med Junglebogen og Rikki-Tikki-Tavi

I området omkring byen Nagpur i det centrale Indien, der var Kiplings hjemegn og inspirationskilde til Junglebogen, findes flertallet af Indiens allerbedste ”tiger-parker”, f.eks. Bandhavgarh, Kanha, Pench og Tadoba, mens Ranthambore ligger lidt længere mod vest. Alle har tillige en god bestand af læbebjørne samt af leoparder. De rummer selvfølgelig også mange byttedyr for de store rovdyr, f.eks. hjorte og vildsvin, og har desuden et fantastisk fugleliv. Mod nord på de store flodsletter for foden af Himalaya-bjergene findes flere fantastiske nationalparker, hvoraf Kaziranga længst mod øst har en fin bestand af både asiatiske elefanter, indiske næsehorn og vandbøfler. Kulturen samt naturen her med gibbonaber og mange spektakulære fugle viser tydeligt, at dette område er tæt på Fjernøsten. I det vestlige Indien, bl.a. omkring Gir nationalparken er miljøet mere tørt, og dyrelivet helt anderledes. Asiatiske løver, leoparder, hyæner, ulve og ræve dominerer blandt rovdyrene, mens flere arter af antiloper er vigtige byttedyr. I de mere åbne landskaber mod vest er de mange fugle lette at se, ikke mindst rovfuglene.

En moderne infrastruktur

Der er gode flyforbindelser fra Danmark til mere end ti af Indiens storbyer. Landet har samtidig et yderst veludviklet rutenet, når det gælder såvel indenrigsfly som tog. Da priserne på disse er meget rimelige, overkommes de ofte store afstande mellem landets natur- og kulturattraktioner let. Mellem nærliggende destinationer foregår transporten dog oftest med bil, hvor vi fra Safari Eksperten udelukkende bruger nyere biler med aircondition samt rutinerede chauffører.

Klimaet i Indien

Overordnet set er klimaet i Indien køligst i vintermånederne november til februar, hvor naturen er smukkest og mest frodig. Fra marts til juni tiltager varmen og klimaet bliver meget tørt. I denne periode visner vegetationen hen. Da de fleste vandhuller og mange små vandløb samtidig tørrer ud, er det den bedste årstid for at se mange dyr omkring de få tilbageværende vandressourcer. Fra juni til september falder temperaturen lidt på grund af monsunregnen, men fugtigheden stiger. I denne periode er mange nationalparker lukkede på grund af den kraftige regn og genåbner først mellem 1. oktober og 1. november, når de små grusveje i parkerne igen bliver farbare.

Højdepunkter i Indien

  • Parkerne i det centrale Indien – det absolut bedste sted at se Indiens ikon-dyr, tigeren
  • Det nordøstlige Indien med bl.a. elefanter, næsehorn, vandbøfler og gibboner
  • Det nordvestlige Indien, hvor asiatiske løver, leoparder, hyæner, ulve og antiloper holder til
  • Kulturskatte i verdensklasse overalt i landet, f.eks. smukke Taj Mahal

Søgeresultater

Praktisk information ved rejser til Indien

Pas & visumregler for indrejse til Indien:

Ved ankomsten til Indien skal du igennem pas og visumkontrol.
Personalet i immigrationen taler engelsk.

Regler for pas:

• Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter forventet hjemkomstdato.
• Dit pas skal have mindst 3 blanke sider tilbage.

Passet bliver ligeledes brugt til udstedelse af licens til nationalparkerne.
Udstedes der nyt pas efter køb af licens, er det vigtigt, at man medbringer en kopi af det gamle pas.

Regler for ansøgning om visum:

Alle rejsende fra Danmark skal ansøge om visum til Indien inden afrejse. Visum kan IKKE udstedes ved indrejse til Indien.

HUSK, at printe visum og medbringe på rejsen. Visum skal fremvises sammen med pas ved check-in.
Der er risiko for afvisning ved check-in, hvis ikke visum kan fremvises.

Inden du starter ansøgning af visum, er det vigtigt at du har nedestående klar.

En tydelig kopi af dit pas (PDF format)
Et tydeligt pasbillede (JPEG format)
Kreditkort til betaling af visum
Tryk her for at ansøge om visum til Indien online.

Bemærk: Du kan tidligst ansøge om visum 34 dage før afrejse.

Pris for visum:

Prisen for visum er 10-25 USD pr. person. Som betales med kreditkort i løbet af ansøgningsprocessen.

Du kan forvente at behandlingstiden for din visumansøgning er 3 – 4 arbejdsdage.

Anbefalende vaccinationer ved rejser til Indien:

• Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)
• Stivkrampe/Difteri

Bemærk: Rejser du fra et land som er registreret som et gul feber område, er det påkrævet at du medbringer et certifikat på vaccination mod gul feber for indrejse til Indien.

Overstående informationer er kun vejledende, og Safari Eksperten anbefaler altid at du rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik.
Du kan læse mere omkring krav til vaccinationer på www.vaccination.dk

Medicin ved rejser til Indien:

Vi anbefaler at medbringe eventuel lægeordineret medicin.

Ligeledes anbefaler vi at du medbringer hovedpinepiller samt diarretabletter.

Der er apoteker i de større byer, men naturligt nok ikke i de mindre befolkede egne, så derfor er det vigtigt at have tingene med hjemmefra.

Malariaforebyggende medicin:

Hvis din rejse involverer besøg i det sydlige eller mellemøstlige Indien, anbefaler vi at du starter en forebyggende malariabehandling før afrejse til Indien, og fortsætter den under opholdet samt efter hjemkomsten. Følg venligst instruktionerne for det pågældende produkt.

Vi anbefaler at du altid rådfører dig med egen læge eller vaccinationsklinik omkring malariaforebyggende medicin.

Rejse & afbestillingsforsikring:

Vi kan anbefale, at der tegnes såvel en afbestillings- som rejseforsikring. En afbestillingsforsikring kostar 7% af rejsens pris. Har du tegnet en afbestillingsforsikring vil du få refunderet rejsens pris af Europæiske ERV Rejseforsikring, i tilfælde af en eventuel afbestilling.
Afbestillingsforsikring skal tegnes sammen med bestilling af rejsen eller senest ved første indbetaling.

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til en fornuftig pris til dækning på din ferierejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse-eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller kontakte vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

Bagageregler på rejser til Indien:

Det er tilladt at medbringe 1 x taske/kuffert samt 1 x lille rygsæk/kamerataske pr. person.
Tjek venligst din billet for det tilladte antal kilo på dine in-checked bagage.

Pakkeliste for rejser til Indien:

Begræns mængden af bagagen da der er mulighed at få vasket tøj flere gange under rejsen.

Vi anbefaler at du til safarikørslerne medbringer tøj i naturens egne farver. Det vil sige sandfarver, brunlige og grønlige nuancer.

Brug ikke tøj af kunststoffer da disse sjældent er behageligt at have på i varmen. Vi anbefaler tøj lavet af bomuld.

Det kan blive ret køligt om aftenen og først på morgenen. Så det er vigtigt at have lidt varmt tøj med i kufferten.

Vi anbefaler, at du medbringer nedenstående på din rejse:

• 1 par gode udendørssko
• 1 par Sandaler eller klipklapper
• 1-2 langærmede trøjer
• 1-2 par lange udendørsbukser (vi anbefaler zip-off bukser)
• Shorts
• T-shirts / skjorter
• Badetøj
• Masser af strømper og undertøj
• Solhat / kasket & solbriller
• Myggebalsam
• Solcreme & aftersun
• Kamera og masser af hukommelseskort
• Lille rygsæk som kan medbringes under safarikørslerne
• Rejseadapter

Transfers mellem indkvarteringssteder:

Der bruges lokale chauffører (ikke guider) til at køre fra et hotel til et andet. De er ikke nødvendigvis flydende i engelsk, hvorfor man ikke kan forvente en masse information om de områder, som man kører igennem.

I vores rejseprogram vil der stå afstand og køretid mellem de forskellige hoteller. Dette er kun en guideline, tiden kan svinge meget afhængig af trafik.

At rejse i Indien kræver tålmodighed.

Valuta i Indien:

Den lokale møntfod i Indien er Rupees. Vi anbefaler at du hæver rupees i hæveautomaterne, som er placeret i ankomsthallerne. Ønsker du at veksle til rupees anbefaler vi at vente til ankomsten på dit første indkvarteringssted, da du oftest får en bedre kurs der.

Du kan medbringe både EURO, USD samt Danske kroner som alle kan veksles til Indiske Rupees (INR).

100 danske kroner er = ca. 1.000 Indiske Rupees.

Hvor mange kontanter skal jeg medbringe på rejsen?

De fleste udgifter er som regel dækket når du køber en Indien rejse hos Safari Eksperten. Det er derfor meget forskelligt hvor meget du har behov for at medbringe, alt efter indholdet i dit rejseprogram samt eventuelle indkøb af souvenirs og lignende.

Du har på langt de fleste indkvarteringssteder, restauranter og butikker i Indien mulighed for at betale med internationale kreditkort. Det er dog altid en god ide at have lidt ekstra kontanter, hvis deres kreditkortmaskine ikke virker – det hænder desværre med jævne mellemrum.

Der er mulighed for at hæve kontanter i de fleste byer i Indien.

Drikkepenge ved rejser til Indien:

Det er normalt at man betaler drikkepenge for services i Indien, men det er naturligvis aldrig påkrævet. Vi anbefaler at du betaler drikkepenge, hvis du er tilfreds med den service som du har modtaget. Det er vigtigt at du medbringer rigeligt af små sedler til betaling af drikkepenge.

Chauffører og guider:

Transfer chauffører mellem lufthavne og hotel 200 rupees pr. person
Sightseeing chauffører 500 rupees pr. bil
Længere transfers mellem lodges 500 rupees pr. bil
Sightseeing guide halv dag 1.000 / hel dag 2.000 rupees pr. bil
Guider i nationalparker 200 pr. person pr. kørsel

Indkvarteringssteder og restauranter:

På indkvarteringsstederne forefindes der oftest en drikkepenge boks i receptionen, hvor vi anbefaler at man betaler 1500 rupees pr. person pr. nat.

Ved at betale direkte til drikkepengeboksen i receptionen, bliver drikkepengene delt ligeligt mellem hele personalet på indkvarteringsstedet.

På cafeer og restauranter som ikke er en del af dit indkvarteringssted, anbefaler vi at lægge 10 - 15% af regningen i drikkepenge.

Desuden anbefaler vi at betale ca. 50 rupees pr. kuffert til portøren som bærer din bagage til værelset på indkvarteringsstederne samt i lufthavne.

Indkøb af souvenirs:

Der er mulighed for at gøre flotte indkøb af souvenirs i Indien, lige fra diverse håndværk til beklædningsgenstande. Der er også rig mulighed for indkøb af flotte smykker, guld og diamanter.

Priserne varierer meget fra sted til sted, og det er normalt at man handler om priserne. Forsøg at få prisen forhandlet ned med 30 – 50%, så har både du og sælger gjort en god handel.

Internet & mobiltelefoni:

Mobildækningen i Indien er god i nærheden af de større byer. Der kan være meget begrænset eller intet signal udenfor større byer samt i safari områder.

Bemærk dog at det er meget dyrt at benytte din danske telefon i Indien. Såfremt du har behov for at benytte din telefon til opkald, data eller lignende under dit ophold Indien, anbefaler vi at købe et simkort ved ankomsten til lufthavnen.

De fleste større indkvarteringssteder i Indien har udmærket WIFI forbindelse.

BEMÆRK, at det i mange parker i Indien ikke er tilladt at medbringe sin mobiltelefon!!

Kamera i nationalparker og større seværdigheder:

Det er ikke ualmindeligt, at man bliver opkrævet et gebyr for at medbringe et kamera på hver safari. Guideline for dette er:

Kamera med zoom op til 250mm INR 200
Kamera med zomm over 250mm INR 250

Elektricitet i Indien:

Lodges og camps i Indien bruger trebenede stik, som er anderledes fra vores. Vi anbefaler derfor at du medbringer en rejseadapter hjemmefra. Enkelte indkvarteringssteder har adaptere i receptionen, som kan lejes eller lånes.

Tidsforskel i Indien:

Indien er 4,5 timer foran dansk normaltid og 3,5 timer ved dansk sommertid.
(Bemærk det er korrekt at forskellen er i halve timer)

Klimaet i Indien:

Vi har valgt at lægge turene til det centrale Indien i perioden mellem starten af november og sidst i april, da vejret her er solrigt og mest behageligt, og da chancerne for at se storvildt er størst her i den tørre årstid. I maj og juni er det også tørt med fine muligheder for at se dyrene, men det bliver meget varmt med dagtemperaturer der hyppigt overstiger 40 grader. Monsunregnen, der ofte er meget voldsom, falder i juni til september, hvor mange af nationalparkerne er lukkede ligesom ind i oktober, mens naturen og vejene tørrer ud.

I november til februar er naturen smukkest, mest grøn og frodig. Her er nætterne kølige og dagtemperaturerne overstiger kun sjældent 30 grader. I denne periodeanbefaler vi at man tager lidt ekstra varmt høj med, da temperaturerne kan komme helt ned omkring 8-10 grader under safarien. Fra februar til april tørrer naturen ud, men mulighederne for at se især de store dyr stiger, da de koncentreres yderligere omkring de få tilbageværende vandhuller og vandløb. Dagtemperaturerne stiger til 30-40 grader og nattemperaturerne ligger typisk mellem 20 og 25 grader. Selvom der er aircondition på alle transporter og værelser skal man være opmærksom på, at der sidst på morgensafarier og især i starten af eftermiddagssafarier i de åbne køretøjer kan være varmt, specielt sidst i marts og i april. Luftfugtigheden er dog lav, hvilket er en stor behagelighed.

 

Dehli jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov nov
Nedbør (mm) 20 15 10 30 30 55 220 250 135 15 7 15
Dagstemperatur 14 17 23 28 33 34 31 30 29 26 20 16
Nattetemperatur 7 10 15 21 26 28 27 26 24 19 12 8

 

Nagpur jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov nov
Nedbør (mm) 12 10 19 15 16 163 317 271 195 50 7 17
Dagstemperatur 20 24 28 33 35 32 28 27 28 26 23 20
Nattetemperatur 13 15 19 24 28 26 24 23 23 20 15 13

 

Kochi jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov nov
Nedbør (mm) 19 33 43 139 386 728 708 375 304 303 162 48
Dagstemperatur 27 28 29 29 28 27 26 26 27 27 27 27
Nattetemperatur 22 23 25 26 25 24 23 24 24 24 24 23

 

Dyrelivet i Indien

 

Variationen i natur og dermed i dyreliv er imponerende i Indien. Antallet af lande på verdensplan som kan måle sig kan tælles på én hånd, hvis der da overhovedet er nogen der kan! Fra Himalayas mere end 8.000 meter høje sne- og isklædte bjerge mod nord til det tropiske sydlige Indien, fra den vestlige del af landets varme og tørre klima med ørkener til de frodige østlige delstater, der grænser op mod Burma – hvad mere kan man næsten forestille sig.

I Indien kan man se landets svar på de berømte ”Big Five”, der er et gammelt udtryk som storvildtsjægerne brugte om afrikansk elefant, sort næsehorn, afrikansk bøffel, løve og leopard i Afrika. Her er det blot oversat til asiatisk elefant, indisk næsehorn, vandbøffel, tiger og leopard. Den indiske elefant ses bedst i nationalparkerne mod nord og nordøst samt mod sydvest, mens det indiske næsehorn er sjældent og kun ses i ganske få parker mod nord og nordøst. Vandbøfler ses overalt i Indien som trækdyr, men disse er domesticerede gennem århundreder og noget mindre. Skal man se ægte vilde vandbøfler skal man til et par parker mod nordøst. Tigeren findes i en del nationalparker overalt i landet, men ses bedst i en håndfuld parker i det centrale Indien, hvor de har vænnet sig til safarituristernes tilstedeværelse og ikke er sky. Leoparden er ret almindelig og vidt udbredt overalt i landet, men den er meget sky og ses bedst i en enkelt park mod vest og et par af det centrale Indiens nationalparker.

Der findes en række andre spektakulære rovdyr på det indiske subkontinent, f.eks. læbebjørn, ulv, asiatisk vild hund (også kaldet dhole), sjakal, stribet hyæne og desmerdyr for blot at nævne nogle af de mest markante – og så rummer det vestlige Indien den sidste bestand af de sjældne asiatiske løver. Med så mange rovdyr er der selvsagt et godt udbud af byttedyr. Her dominerer forskellige arter af hjorte, hvor især den store sambarhjort og den smukt plettede axishjort er vidt udbredte. På menuen for de store rovdyr findes også antiloper, repræsenteret af bl.a. den store nilgai og den graciøse hjorteantilope, samt vildsvin og den gigantiske gaur okse, der kan blive over 2 meter høj og veje mere end 1 ton.

Overalt i Indien ses der aber, hvor forskellige arter af makak og langur aber er talrige, sågar i mange byer. Mod øst finder man den absolut vestligste udbredelse af de fortrinligt træklatrende gibbonaber. Er man heldig kan den sjældne Ganges delfin ses i de store floder mod nord, mens flere arter af krokodiller og pytoner kan ses i og omkring vandhuller og floder overalt i landet.

Fuglelivet er meget rigt og varieret med mange imponerende og farverige arter. Den fantastiske påfugl har sin oprindelse i den indiske halvøs skove og ses ofte, ligesom man også hyppigt støder på noget der ligner danske landhøns. Det er tamhønsenes ”forfader” bankiva hønen, der unægtelig også lyder ganske genkendelig, når den giver lyd i junglen. Desuden ses mange arter af farvestrålende parakitter, et stort udvalg af rovfugle og imponerende næsehornsfugle for blot at nævne nogle få eksempler.

Ønsker man at prøve at finde nogle af Indiens og verdens allermest sjældne og specielle dyr som f.eks. rød panda, sneleopard, træleopard, yak okser og vildæsler arrangerer vi gerne specialture for dette.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63 21 43 02

Tina Jeppesen

Telefon: 56 36 25 45