Oplev “The Big Five” i Zimbabwes Hwange National Park

Skrevet d. 8/6-2018

Zimbabwes største nationalpark

På grænsen til Botswana finder man den perfekte safaridestination, hvis man ønsker at opleve et rigt dyreliv inklusiv de famøse ”big five” kombineret med et besøg ved det fantastiske Victoria Falls. Her ligger nemlig den dyrerige nationalpark, Hwange, der med sine omkring 400 fuglearter og 107 forskellige slags dyr skaber rammerne for en spektakulær safarioplevelse. Selvom nationalparken ikke af navn er ligeså kendt som eksempelvis Kruger i Sydafrika eller Serengeti i Tanzania, hører den stadig til blandt de 10 største nationalparker i Afrika og er i øvrigt Zimbabwes største. Parken byder på et smukt og varieret landskab vekslende mellem flade sandede områder med spredt vegetation, akaciesavanne, få skovprægede områder og områder domineret af granitklipper.

De berømte ”big five”

Det er især muligheden for at opleve The Big Five, der gør Hwange til en fantastisk safaridestination. Stort set overalt i parken er det muligt at opleve bøfler, som ofte færdes i meget store flokke her. Også løver og de nataktive leoparder er meget almindelige i parken. Det sorte næsehorn er det dyr af de fem store, som er sværest at opleve i parken. Selvom det hører til sjældenhederne, er det dog med lidt held ikke umuligt at krydse næsehornet af på listen. Til gengæld har Hwange masser af elefanter. Her lever nemlig mere end 40.000 elefanter, og dermed rummer parken Afrikas næsttætteste bestand – kun overgået af Chobe National Park i Botswana. Netop derfor er et af Hwanges absolutte højdepunkter de enestående mange elefanter, som især kan opleves omkring parkens vandhuller.

Hwange-nationalparkens rige dyreliv

Med sine mange dyrearter, byder Hwange på meget mere end blot The Big Five. Den kølige tørtid fra april til oktober er den bedste periode for at se storvildt. Omkring de største af parkens mange vandhuller, hvoraf de fleste er kunstige, kan man opleve flodheste, krokodiller og sumpskildpadder. Ved vandhullerne på savannen lever nogle af de største og mest imponerende antiloper såsom stor kudu, eland, roan, sabel og vandbukken. Her kan man også opleve et utal af giraffer, zebraer, gnuer og vortesvin. Herudover rummer Hwange også en stor bestand af bavianer, plettede hyæner og den sjældne afrikanske vildhund. De omkring 400 fuglearter kan bedst opleves i de våde måneder fra november til februar, hvor de helt store stjerner især er forskellige arter af næsehornsfugle, ørne og gribbe. Kombinationen af det rige dyreliv, muligheden for at opleve The Big Five og at parken ligger kun små 200 km sydøst for Victoria Falls gør Hwange National Park til et must at besøge på en rejse til Zimbabwe.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m