Regnsæsonen nærmer sig i Botswanas Mashatu Game Reserve

Skrevet d. 19/11-2018

Billeder er udlånt af Mashatu Game Reserve, Botswana

En hård tid for planteædere

Du vil helt sikkert blive betaget af Mashatus vidtstrakte åbne landskab, den enorme biodiversitet og det rige dyreliv, storslåede himmelstrøg og den fantastiske blanding af fred og fordragelighed i samspil med fuglekvidder og dyrelivets mange lyde. Lige nu lakker tørketiden mod enden i Mashatu, men mens temperaturerne så småt begynder at stige, lader regnsæsonen vente på sig lidt endnu. Denne tid er temmelig hård for planteædere og andre vandafhængige arter. Jorden er ufrugtbar og der er ikke meget føde at finde. Samtidig er de fleste vandhuller tørret helt ud. Hvis du som safarigæst vil møde de mange vilde dyr på denne årstid, skal du blot finde et af de tilbageværende vandhuller og vente tålmodigt. Så vil der med garanti komme dyr forbi på et eller andet tidspunkt for at slukke tørsten.

Fantastisk årstid for fotosafari

Netop derfor er denne årstid også fantastisk for en fotosafari i Mashatu Game Reserve. Allerede fra tidlig morgen er der nærmest uafbrudt aktivitet omkring de sidste vandhuller. Her kan du opleve og fotografere impalaer, kuduer, elandantiloper, gnuer, zebraer, vortesvin og bavianer som alle flittigt besøger vandhullerne. De ankommer og begynder at drikke helt uden at sondere terrænet for fare, hvilket viser hvor desperat de trænger til vand. Dyrene er faktisk så uforsigtige, at man for nyligt kunne iagttage en gruppe af impalaer drikke fra vandhullet helt uden at bemærke, at der kun ganske få meter væk lå en løve og slappede af i skyggen. Til impalaernes held er det lige nu rigtig gode tider for rovdyrene i reservatet, og løven viste derfor slet ikke interesse for de tørstige impalaer. Med så meget afkræftet bytte i området, som kun har ganske få muligheder for at skjule sig, er løverne ikke ligefrem sultne på denne årstid. Det lettilgængelige bytte er også en klar fordel for reservatets geparder, der i øjeblikket tager sig af flere små gepardunger. Et let bytte gør det nemlig en hel del nemmere for især de gepardmødre, der opfostrer sine unger alene.

Regnsæsonen skaber ny balance mellem planteædere og rovdyr

Selvom det kan være meget hårdt at være planteæder lige nu og ganske fornøjeligt at være et rovdyr, kan fordelen hurtigt vende, når den første regn falder. Regnsæsonen vil nemlig omdanne jorden fuldstændig, så det i stedet er planteæderne der vil kunne nyde en overflod af føde, mens rovdyrene må arbejde hårdere for at skaffe fornødenheder til dem selv og deres unger. Hver sæson bringer en ny og anderledes dynamik til Mashatu Game Reserve og som safarigæst er der altid noget interessant at opleve, mens de ansatte tilknyttet reservatet er så privilegerede at overvære sæsonernes spændende forandringer i løbet af hele året.

 Har du lyst til at opleve Botswana og Mashatu Game Reserve, så kontakt os endelig på mail info@safarieksperten.dk og vi vender tilbage til dig.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m