Safari og storbyferie i Sydafrika

Skrevet d. 22/2-2018

Hele verden i et land

Med sin mangfoldige natur, vilde dyreliv og farverige kultur er Sydafrika kendt for at rumme hele verden i et land. Med en kombineret safarirejse gennem Kruger National Park og storbyferie i Cape Town vil du opleve Sydafrikas fantastiske alsidighed, hvor du efter turen helt sikkert vil tænke: ”Jeg må da have været i mere end et land?”. Men nej, Sydafrika tilbyder såmænd blot noget af de bedste af to verdener. Og med et besøg til Kruger-nationalparken og de private reservater, der ligger vest for parken, vil du opleve en af verdens ældste nationalparker. De mange år på bagen gør, at dyrene har haft fred længe og bestemt ikke er sky. Før eller efter en rejse gennem parken vil du så også opleve Sydafrikas anden store perle, nemlig Cape Town, der betragtes som en af verdens smukkest beliggende millionbyer, som byder på et væld af oplevelser og aktiviteter. Kombinationsrejser er noget af det bedste ved rejser til Afrika, da kontinentet tilbyder så mange fantastiske, forskellige muligheder, og det kan være så utroligt svært at vælge og vrage. Og netop kombinationen af safari og storbyferie egner Sydafrika sig særdeles godt til!

”The Big Five” i Kruger National Park

Den allerede omtalte Kruger National Park er et hamrende godt bud på, hvordan man komme ud og opleve Sydafrikas overdådige natur og rige dyreliv. Nationalparken er nemlig Sydafrikas største og udgør et areal på næsten 20.000 km2, og her er de omkringliggende private reservater ikke engang beregnet med. Området består primært af skovsavanne, der mod syd er frodigst og mod nord er tørrest. Kruger har Sydafrikas rigeste bestand af dyr, og de berømte ”Big Five” (elefanten, næsehornet, bøflen, løven og leoparden) er ganske almindelige i parken. Du finder i øvrigt også en ganske fin bestand af giraffer, zebraer, gnuer og antiloper, mens der er floderne er et utal af krokodiller og flodheste. Noget af det absolut bedste ved Kruger er måden, man kan opleve alle dyrene på. Der er nemlig et væld af aktivitetsmuligheder i den vestlige del af parken og de tilhørende private reservater. Her kan du blandt andet flyve i luftballon henover savannen, hvilket er en fuldstændig spektakulær oplevelse. Inde i parkerne bliver du og dine medrejsende transporteret rundt i åbne, guidede safaribiler, mens det flere steder også er muligt at komme rundt til fods og udforske den fantastiske natur. Sydafrika betragtes overordnet set som alsidig, men enkeltdelene – såsom Kruger National Park – er også i sig selv utrolig mangfoldig og rummer vanvittigt mange oplevelser og muligheder. Det er det, som gør Sydafrika til noget ganske særligt.

Få et utal af oplevelser i fantastiske Cape Town

Den fantastisk beliggende Cape Town, der er omgivet af bjerge på den ene side og Atlanterhavet på den anden, er for mange en destination, der står ret højt på ønskesedlen, og det er der ikke noget at sige til. På grund af storbyens spektakulære omgivelser tilbyder Cape Town nemlig noget, som de færreste andre storbyer kan bryste sig af – nemlig muligheden for hval- og hajsafari og vin og gastronomi i verdensklasse. Der tilbydes en utrolig mangfoldig vifte af oplevelser, der strækker sig helt fra en tur med svævebanen til Taffelbjerget med en vanvittig udsigt ud over Cape Town til en sejltur til Robben Island, hvor du kan besøge Nelson Mandelas celle i fængslet. Og mellem alle disse oplevelser kan du slappe af på fantastiske restauranter og caféer eller tage på shopping på stemningsfulde Victoria & Alfred Waterfront. På det seneste har Cape Town været ramt af vandrestriktioner, da der er stor vandmangel i hele byen. Dette har bestemt ikke negativ indflydelse på din rejse til Cape Town, men det er værd lige at holde sig opdateret på. Ellers står Cape Town faktisk bare klar med åbne arme og et væld af aktiviteter, som du fornøjeligt kan dykke ned i. Tag et kig på de forskellige kombinationsrejser til Sydafrika, hvor du kan finde netop den rejse, der rummer dine ønsker og behov.

 

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m