Snorkling på Mauritius

Øen Mauritius er omkranset af klassiske og meget smukke hvide trope-sandstrande med koralrev, som byder på fantastisk snorkling. Den smukke tropeø er med et areal på knap 2.000 km2 og en diameter på ca. 50 km lidt mindre end Fyn. Øen ligger langt ude i oceanet, omkring 900 km øst for Madagaskar og 1.700 km fra Afrikas fastland. Mauritius er en drømmedestination både for den rolige, romantiske og afslappet ferie, men samtidig tilbyder øen en række forskellige vandaktiviteter, hvilket er ideelt til den mere eventyrlystne. Snorkling er en af de mest populære aktiviteter på denne paradisø, som kan opleves fra flere forskellige steder på øen. 

Der er mange forskellige udbydere af snorkelture på Mauritius, og de gennemsnitlige priser er 280 kr. pr. person. Oftest inkluderer dette sightseeing, madpakke, delfinspotting, ture i glasbundsbåde, dykning og snorkling. 

Bedste tidspunkt for snorkling på Mauritius

Mauritius oplever varmt og fugtigt tropisk klima, hele året rundt. Dog anbefales det at snorkle i sommermånederne fra oktober til december, da det er det bedste tidspunkt for snorkling, da varmt vand tiltrækker mange forskellige fisk. Samtidig anbefales det at snorkle tidligt på dagen, fordi chancen for at se flere forskellige havdyr er større end når der er gang i vandaktiviteter og flere mennesker. 

 

Bedste steder til snorkling på Mauritius 

1. Trou Aux Biches 

Stranden i Trou aux Biches ligner et sandt paradis. Området består af hvide sandstrande, lavt vand og koralrev, hvilket gør den til et paradis for snorkling. Her kan du holde øje med farverige fisk, koraller og andre havdyr.

2. Flic En Flac

Flic En Flac er den længste strand på øen. Det er også det bedste sted at snorkle på Mauritius. Vandet er lavt med en overflod af havdyr. Stedet her er derfor perfekt til snorkling, og flere dykkercentre arrangerer kurser og bådudflugter herfra. 

3. Pointe Aux Piments

Pointe aux Piments ligger gemt ved Mauritius nordvestkyst og er et andet perfekt sted til snorkling. Dette er en smal strand, ideel til solbadning, vandreture, picnic og udsigt til solnedgangen. Pointe aux Piments-stranden er også berømt for at spotte havskildpadder.

4. Ile Aux Cerfs

Stedet her er omgivet af sandklitter og turkisblå lagune. Dette sted er også et helt unik smuk natur, med gode muligheder for snorkling. Samtidig finder du her en af de bedste strande på Mauritius. 

5. Blue Bay Marine Park

Blue Bay Marine Park er en biodiversitetspark og et af de mest populære steder at snorkle i Mauritius. Mauritius har generelt set et meget velbevaret undervandsliv, hvilket gør det at snorkle her til en utrolig idyllisk oplevelse. Vanddybden på stedet her er kun omkring 5-6 meter, som gør den ideel til nybegyndere. 

6. Pereybere Strand

Denne strand ligger i den nordlige region af Mauritius, og lagunen her er særlig kendt for det klare vand. Dette gør derfor også denne strand til en af de bedste på Mauritius. 

7. Mahebourg Bugt

Korallen her er kendt for at være bevaret på bedste vis, og giver derfor mulighed for at opleve en masse forskellige slags fisk. Blandt andet kan man her opleve stimer af barracudaer, damsel fisk, nålefisk og klovnefisk.

8. Tamarinbugten

Tamarinbugten er beliggende i en afstand af 5 kilometer fra Flic En Flac. Stedte er kendt som det naturlige akvarium og regnes blandt de mest maleriske havlandskaber i Mauritius. 

9. Coin De Mire

Koralrevene, klipperne og havbundene er her lidt lyserøde i skyggen. Coin De Mire er særlig kendt som et undervandsfotograferingssted. Det er derfor et must at besøge dette sted, hvis man vil snorkle fordi det er så rigt på undervandsliv og i masser af forskellige farver. 

10. Benitiers Ø

Denne ø er synlig fra Le Morne-bjerget. Der er også en fire kilometer lang strand, hvorfra folk tager på ture til Benitiers Island. Her er delfiner et sædvanligt syn, og snorkling her kan være en enestående oplevelse. 

 

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m