Top 10 seværdigheder på Mauritius

Vi her hos Safari Eksperten har samlet hvad vi mener er top 10 seværdigheder at se på Mauritius.

 

  1. Første klasses golf
  2. Snorkling og dykning på koralrevet omkring Mauritius
  3. Sejltur på Det Indiske Ocean
  4. Kridhvide sandstrande i ægte bounty-stil
  5. Black River Gorges Nationalparken
  6. Port Louis
  7. Seven Coloured Earth og Chamarel vandfaldet
  8. Île aux Cerfs
  9. Le Morne Brabant
  10. Sir Seewoosagur Ramgoolam botaniske have

 

1. Første klasses golf

Prisbelønnede golfbaner i udsøgte omgivelser direkte ned til det blå ocean

Mauritius har for nyligt vundet prisen som årets golfdestination i Afrika, Det Indiske Ocean og Den Arabiske Halvø, og rummer nogle af de mest udsøgte golfbaner. På Mauritius findes omkring 20 fremragende golfbaner, hvoraf langt de fleste har de mest spektakulære omgivelser direkte ned til det blå ocean. Omringet af et frodigt og smukt landskab indbyder banerne til mange gode timers golfspil, og stort set alle baner byder gæster udefra velkommen. Nogle baner er placeret i forbindelse med golfressorts mens andre er klubbaner. Kun enkelte baner er lukkede for gæster i højsæsonen, men de fleste steder vil man altså blive budt varmt velkommen. Designet af golfbanerne bærer præg af allerhøjeste kvalitet. En af de mest berømte baner er Le Touessrok, som er placeret på sin egen lille tropeø, Île aux Cerf, ved Mauritius’ østkyst. Golfbanen er designet af Bernhard Langer, og betragtes som en af Mauritius’ mest udsøgte baner. Også Anahita, som er designet af Ernie Els, byder på prægtige omgivelser og gode golffaciliteter. Det er bestemt også værd at nævne golfbaner som Heritage Gulf Course, Belle Mare Plage – The Legend, Tamarina, Paradis og Golf du Chateau – Bel Ombre. Mauritius kan altså sagtens være med, når man skal have en af de helt store golfoplevelser, og med sine fantastiske omgivelser og udsøgte designs leverer østaten de perfekte rammer til at spille golf i. Luksuskomfort og forkælelse er nøgleordene for ophold på Mauritius, og man vil derfor opleve høj service, sublim komfort og kulinarisk kvalitet i pauserne mellem golfspillet.

Højdepunkter:

  • Nyligt prisvunden golfdestination med baner direkte ud til det krystalklare blå ocean
  • Den berømte golfbane Le Touessrok, der er placeret på sin egen lille tropeø og som byder på fantastiske, frodige omgivelser
  • Luksuskomfort, højt serviceniveau og kulinarisk kvalitet i pauserne mellem golfspillet

 

 

2. Snorkling og dykning på koralrevet omkring Mauritius

Krystalklart vand, farverige fisk og havskildpadder

Mauritius er omgivet af verdens 3. største koralrev, der strækker sig 150 kilometer langs kysten. Bortset fra den helt sydlige kyst, byder stort set hele øens kyststrækning på et flot og velbevaret koralrev, som gør Mauritius til en fantastisk destination for både nybegyndere og erfarne dykkere. Der findes et bredt udvalg af turoperatører, så det er både muligt at snorkle på egen hånd og dykke ned på bunden af Det Indiske Ocean i selskab med professionelle arrangører. Mauritius’ smukke koralrev byder på en stor variation af kulørte fisk, der er typiske for Det Indiske Ocean. Sydøst på øen finder man Blue Bay Marine Park, der byder på en usædvanlig god sigtbarhed. Med en havdybde på kun 5-6 meter er stedet helt ideelt for nybegyndere som kan starte snorkelturen direkte fra strandkanten. Man kan her spotte fisk i alle regnbuens farver, herunder blandt andet klovnfisk og papegøjefisk, og desuden byder koralrevet også på mange forskellige plantearter og koraller. Et andet og mindst ligeså udsøgt sted at dykke og snorkle er på den nordvestlige kyst ud for byen Pointe aux Piments. Her er koralrevet let tilgængeligt at komme til, og udover en stor variation af fiskearter, er området også kendt som værende det bedste sted at spotte havskildpadder. Vælger man at tage på dykker eller snorkeltur i Pointe aux Piments anbefales det i høj grad at erhverve sig et undervandskamera på forhånd. Det er muligt at komme helt tæt på havskildpadderne, og det giver nogle helt utroligt spektakulære billeder. Selvom Mauritius traditionelt set er en destination hvortil man tager på en afslappende badeferie, er der altså også rig mulighed for at opleve og nyde dyrelivet, som især udfolder på Mauritius’ farverige koralrev. Netop denne fantastiske mulighed for at snorkle og dykke er en vigtig magnet for øens turisme.

Højdepunkter:

  • Snorkling eller dykning på koralrevet omkring Mauritius med masser af koraller og koralrevsfisk
  • Blue Bay Marine Park med fantastisk sigtbarhed og med mulighed for at snorkle direkte fra strandkanten
  • Pointe aux Piments på den nordvestlige kyst, som byder på et koralrev med god mulighed for at spotte havskildpadder

 

 

3. Sejltur på Det Indiske Ocean

Kom helt tæt på kaskelothvalen, oplev flere arter af delfiner og prøv endda en svømmetur med vilde delfiner

Mauritius byder på utallige muligheder for at komme ud på havet og se hvaler og flere arter af delfiner. Sågar kan man komme så tæt på delfiner som overhovedet muligt, da flere arrangører tilbyder ture på havet, hvor man kan svømme med det smukke dyr. Foruden muligheden for at opleve Det Indiske Oceans fantastiske dyreliv, får man også rig mulighed for at opleve den smukkeste udsigt ud over det krystalklare vand, som er kendetegnende for øen. Man skal ikke lede i lang tid efter muligheden for en bådtur, da stort set alle strande reklamerer for forskellige typer af sejladser på havet. Der er mulighed for at komme på en kort tur, hvor man blot sejler ud i en time eller to og forsøger at spotte hvaler og delfiner. Andre ture er længere, og tilbyder muligheden for at man kan komme i vandet og svømme med delfiner og dykke eller snorkle for at udforske det spektakulære koralrev, som omkranser øen. Vælger man en udflugt, hvor man skal svømme med vilde delfiner, er der meget at se frem til. Delfiner er utroligt legesyge og nysgerrige, og båden tiltrækker deres opmærksomhed. På den måde lykkes det arrangørerne at komme helt tæt på delfinerne, så man som passager opnår den absolut største fornøjelse i mødet med dyrene. Som nævnt er det muligt at komme på de forskellige bådture stort set på hele Mauritius’ kyststrækning, men især kan strækningen lige syd for Flic en Flac på øens vestkyst anbefales som udgangspunkt for turen, hvis man vil svømme med delfiner. På de længere bådture, som foregår hen over et naturligt måltidstidspunkt, er det ganske normalt at mad kan tilkøbes eller på forhånd er inkluderet i prisen for turen.

Højdepunkter:

  • Ture på Det Indiske Ocean hvor man kan komme helt tæt på hvaler og delfiner
  • Bådtur fra kysten lige syd for Flic en Flac, hvor man får mulighed for at svømme med delfiner
  • Dykning og snorkling fra båden, hvor man kan udforske Mauritius’ fantastiske og farverige koralrev

 

 

4. Kridhvide sandstrande i ægte bounty-stil

Hvidt sand og krystalklart vand i palmeklædte omgivelser

Mauritius byder på mange seværdigheder for både natur- og kulturelskere. Man kommer dog ikke uden om det, som de fleste nok forbinder Mauritius med: hvide, palmeklædte strande med krystalklart vand. Mauritius’ mange strande lever alle op til en usædvanlig høj standard, og er nærmest skabt til at kreere det helt perfekte postkort. Strandende indbyder til ren og skær afslapning, der bestemt også er noget, som mange af øens turister tiltrækkes af. Mauritius er i den grad et tropisk paradis, som kun de færreste andre destinationer kan måle sig med. De fleste af øens generelt luksuriøse og lækre hoteller og resorts er placeret direkte ud til havet. Opholder man sig på et værelse med havudsigt, kan man nyde den fantastiske rødgyldne solnedgang over Det Indiske Ocean, der er lige magisk hver aften. Om dagen kan man vælge at nyde nogle timer på en solseng eller i en hængekøje med udsigt over vandet. Hvis man er til lidt mere action, er der på de fleste af Mauritius’ strande også mulighed for at prøve forskellige vandsportsaktiviteter. Desuden indbyder koralrevet omkring øen til snorkling direkte fra vandkanten. På en rejse til Mauritius er det næsten uundgåeligt ikke at tilbringe nogle afslappende timer på de udsøgte hvide sandstrande, og hvem ønsker i øvrigt også at gå glip af en oplevelse i det rene paradis?

Højdepunkter:

  • Afslapning og selvforkælelse på kridhvide sandstrande med svajende palmer og krystalklart vand
  • Vandsportsaktiviteter
  • Snorkling på det smukke og farverige koralrev direkte fra strandkanten

 

 

5. Black River Gorges Nationalparken

Spændende fugleliv, smuk natur og vandfald

Black River Gorges Nationalparken blev oprettet i 1994 for at beskytte Mauritius’ tilbageværende skovområder. Den ligger i den sydvestlige del af Mauritius og har et areal på 65,74 km2. Parken udgør dermed over 3% af Mauritius’ samlede areal, og er hjemsted for bjerget Black River Peak, der med sine 828 meter er det højeste punkt på øen. Der findes gode vandrestier til bjergets top, og det anbefales at besøge stedet tidligt om morgenen. Det kan nemlig ofte blive tæt skyet midt på dagen, hvilket lidt ødelægger den fantastiske udsigt og den samlede oplevelse på bjerget. Mauritius har et spændende fugleliv, der består af flere sjældne arter, herunder nogle som kun findes netop her på øen og især i Black River Gorges Nationalparken. Pudsigt nok er det mest berømte dyr fra Mauritius uddød helt tilbage i 1600-tallet, nemlig den store fugl dronten (på engelsk Dodo). I sin levetid trivedes den i den frodige natur, og der var ikke nogen rovdyr på øen til at true den. Desværre overlevede den ikke menneskets indtagelse af øen i 1600-tallet, hvor den blev fanget i et stort antal som proviant for de søfarende, som manglede friske forsyninger. Af nulevende fuglearter kan blandt andet nævnes den mauritiske tårnfalk og den sjældne pink due. Black River Gorges Nationalparken kan især anbefales til dem, som ønsker at vandre i smukke og frodige omgivelser. Der findes større stier rundt i parken med solidt terræn, men med det rette fodtøj kan også de mindre stier udforskes. Parken gør det muligt at gå på opdagelse i den oprindelige mauritiske natur med frodige omgivelser og smukke vandfald, og er bestemt anbefalelsesværdigt at have med på programmet for en rejse til Mauritius.

Højdepunkter:

  • Vandring i smukke og frodige omgivelser
  • Bjerget Black River Peak som udgør Mauritius’ højeste punkt
  • Stor variation af fugle- og plantearter

 

 

6. Port Louis

Smuk arkitektur, spændende museer og Mauritius’ hovedstad

Havnebyen Port Louis er hovedstad i Mauritius og ligger på øens nordvestlige side. Den seneste opgørelse fra 2015 viser, at der bor godt og vel 150.000 mennesker i byen. Port Louis byder på en vidunderlig og hyggelig stemning, og desuden også på flere forskellige aktiviteter. Man kan blandt andet besøge området Caudan Waterfront, der tilbyder gode shoppingmuligheder, restauranter og et casino. I Port Louis finder man desuden også en del museer, herunder det meget velbesøgte Blue Penny Museum, der er hjemsted for kunst og sjældne frimærker. Når man besøger Port Louis er det så absolut værd at tage forbi Fort Adalaide, som blev bygget mellem 1834 og 1840. Formålet med fortet var, at man herfra kunne bevare kontrollen af de lokale under afviklingen af slaveriet i samme periode. I dag benyttes Fort Adalaide blandt andet til optrædener, og kan i dagtimerne besøges af turister. Herfra får man en fantastisk udsigt over byen og havnen. Et andet anbefalelsesværdigt sted i Port Louis er Champ de Mars. Her kan man fra marts til december overvære byens populære hestevæddeløb i weekenderne, hvor man vil opleve en fantastisk stemning blandt tilskuerne, der både består af lokale og turister. Ovennævnte er blot for at nævne et par få af de seværdigheder, som Port Louis byder på. Det anbefales også blot at gå en tur ned mellem byens gader for at opleve den hyggelige atmosfære.

Højdepunkter:

  • Caudan Waterfront med gode shoppingmuligheder, restauranter og casino
  • Blue Penny Museum, der byder på kunst og frimærker
  • Fort Adalaide med spændende historie og storslået udsigt
  • Champ de Mars med hestevæddeløb i weekenderne

 

 

7. Seven Coloured Earth og Chamarel vandfaldet

Oplev naturens magi ved en af Mauritius’ mest populære attraktioner

Hvis man skal opleve naturen i det sydvestlige Mauritius er ”Seven Coloured Earth” i Chamarel et absolut must. Den syvfarvede jord er en imponerende geologisk formation, som er skabt ud af vulkanske sten, der er kølet ned ved forskellige temperaturer. Jordklitterne består af skråninger, der gløder i et magisk samspil af flotte farver. Seven Coloured Earth er en af Mauritius’ største turistattraktioner, og består af et område på 7500 m2. Den syvfarvede jord ligger i et kompakt skovområde, der om muligt gør oplevelsen endnu mere spektakulær. Det er i øvrigt værd at nævne, at der tæt ved Seven Coloured Earth ligger en lille farm med store landskildpadder, som man kan komme helt tæt på. Et besøg her sætter prikken over i’et på en fantastisk dag i det sydvestlige Mauritius. Ikke langt derfra finder man endnu et af naturens vidundere, nemlig Chamarel vandfaldet. Det 83 meter høje vandfald betragtes som øens suverænt flotteste. Omgivet af palmer og frodig natur kan man se vandet falde ud over en lodret klippekant. I regntiden, hvor der er ekstra tryk på vandfaldet, bliver Chamarel vandfaldet til ét samlet, mens der resten af året ses to til tre separate stråler. Selvom størrelsen på vandfaldet langt fra kan måle sig med verdens største, så er det med de omkringliggende omgivelser taget i betragtning bestemt et besøg værd.

Højdepunkter:

  • Seven Coloured Earth der er et produkt af øens vulkanske aktiviteter, og som skaber et magisk farvespil
  • Chamarel vandfaldet der betragtes som Mauritius’ flotteste
  • Besøg på farm med skønne, store landskildpadder

 

 

8. Île aux Cerf

Lille ø ud for Flacq-distriktet der byder på smukke strande, mulighed for dykning og snorkling og som er et must at se på Mauritius

Île aux Cerf er en lille ø ud for Mauritius’ østkyst, og udgør lige knap 100 hektar. Øen bliver også omtalt som ”the deer island” (hjortenes ø), selvom hjortene for længst er forsvundet fra øen. I dag er der i stedet en masse muligheder for aktiviteter på øen, der særligt besøges på grund af dens smukke strande og gode muligheder for snorkling i det varme lagunevand på det farverige koralrev. Det er det perfekte sted til at få et adrenalin kick af de helt store, da øen byder på vandsportsaktiviteter af alle kalibre. Île aux Cerf er dog også kendt for sine udsøgte restauranter lige ned til det krystalklare vand, hvor man kan få lækre frokostretter og aftenmenuer med den skønneste udsigt ud over det blå ocean. Selv en prisvindende golfbane er at finde på Île aux Cerf, der skaber de mest spektakulære omgivelser til at ramme de 18 huller i. Golfbanen hedder Le Touessrok, den er designet af Bernhard Langer og betragtes som en af Mauritius’ mest udsøgte baner. Den lille ø er et must at opleve på en rejse til Mauritius, og det er der altså en helt særlig grund til – selvom man rundt omkring på Mauritius finder strande i topklasse, så byder Île aux Cerf på strande, der sprænger skalaen for luksus. Således er øen også blevet en af Mauritius’ absolut mest populære seværdigheder inden for de senere år. Der er flere muligheder for at komme til Île aux Cerf fra østkysten af, hvor en del arrangører reklamerer for sejlture til øen. Her findes både et yderst budgetvenligt udbud og mere luksuriøse måder at komme til øen på, blandt andet med yacht, som dog ligger i den noget højere prisklasse.

Højdepunkter:

  • Smukke kridhvide strande, der sprænger skalaen for luksus
  • Perfekte muligheder for snorkling og dykning over koralrevet med det rige dyreliv
  • Den udsøgte golfbane Le Touessrok, der betragtes som en af Mauritius’ absolut mest udsøgte baner

 

 

9. Le Morne Brabant

Spændende historie og med på UNESCO’s verdensarvsliste

Le Morne Brabant er et 556 meter højt bjerg, der er placeret på en halvø ved Le Morne i det sydvestlige Mauritius. Bjerget er omkranset af smuk og meget frodig natur, og ved bunden af bjerget finder man en af Mauritius’ mange eksklusive strande. Bjerget er udover sit prægtige ydre nok mest kendt for sin historie, der har placeret bjerget på UNESCO’s verdensarvsliste. I det 19. århundrede kom øens slaver til Le Morne Brabant for at beskytte og gemme sig. I den periode blev bjerget altså et tilholdssted for undvegne slaver. D. 1. februar 1835 ophørte al slaveri officielt på Mauritius, og man sendte derfor budbringere til bjerget for at overbringe de tidligere slaver den gode nyhed. Desværre opstod der en misforståelse, der fik de undvegne slaver til at tro, at de blev jagtet. Mange valgte at kaste sig i døden fra bjergets top for at undgå det, de troede var en trussel for dem. Selvom der langt fra sker så dramatiske ting på og omkring Le Morne Brabant i dag, står bjerget stadig som et stærkt symbol på frihed og rettigheder. I byen Le Morne er der også et væld af vandsportsaktiviteter og gode muligheder for at snorkle og dykke. Særligt er området kendt for kitesurfing, og flere steder finder man skoler for begyndere, hvor man bliver introduceret til kitesurfing.

Højdepunkter:

  • Le Morne Brabant der er et 556 meter højt bjerg med en fantastisk historie, som har ført bjerget ind på UNESCO’s verdensarvsliste
  • Gode muligheder for snorkling, dykning og særligt kitesurfing i Le Morne

 

 

10. Sir Seewoosagur Ramgoolam botaniske have

Smuk botanisk have med stor variation af palmer, træer og blomster

Sir Seewoosagur Ramgoolam er en botanisk have udover det sædvanlige. Haven ligger lige lidt nord for Mauritius’ hovedstad Port Louis i Pamplemousse-distriktet, og er yderst velbesøgt. Prisen for entré til den smukke botaniske have er ganske beskeden, men det er selve haven bestemt ikke. For omkring 300 år siden blev den botaniske have anlagt som en privat have til en fransk guvernør, og er sidenhen blevet Mauritius’ nationale botaniske have. Arealet af haven er enormt, så man må tage til takke med ikke at nå hele vejen rundt ved et enkelt besøg. Der er over 650 plantearter og træsorter, heriblandt det berømte baobabtræ, sjældne palmetræer, kæmpe åkander og mange, mange flere. En af de mest populære attraktioner i haven er de 85 forskellige sorter af palmetræer, der stammer fra alle verdenshjørner. For at få den fulde oplevelse af haven er det en rigtig god ide at alliere sig med en af havens meget venlige guider. Også dette kan tilkøbes for et meget lille beløb, og man vil få værdifuld information om alle de forskellige planter og træer, man støder på undervejs.

Højdepunkter:

  • Mere end 650 plantearter og træsorter
  • Guidet tur rundt i den botaniske have

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m