Værd at vide om Botswana

Skrevet d. 4/5-2018

Autentisk natur og rigt dyreliv

Har du en drøm om at opleve noget af det mest autentiske af Afrika og samtidig få safarioplevelser af højeste kaliber? Så er Botswana et rigtig godt bud på den perfekte destination. I det sydlige Afrika er Botswana nemlig det land, som har reserveret den største andel af dets samlede areal til naturbevarelse. Selvom landskabet ikke har de store højdeforskelle, er naturen stadig utroligt varieret. Således byder Botswana på knastørre omgivelser i Kalahari-ørkenen og på saltsletterne i den sydlige del af landet, mens man kan opleve frodig savanne omkring de nordlige floder og i det spektakulære Okavango-delta. På grund af landets dedikation til naturen og de alsidige omgivelser, finder man her en af de største og tætteste bestande af storvildt i det sydlige Afrika. Dyrelivet i Botswana består især af rigtig mange elefanter, særligt i Chobe-nationalparken, hvor omkring halvdelen af Botswanas imponerende bestand på over 100.000 elefanter lever. Det giver dig rig mulighed for at komme helt tæt på det imponerende dyr, som står øverst på listen hos mange eventyrlystne rejsende. Også bøfler er meget almindelige i området i og omkring Chobe, mens flodheste og krokodiller kan opleves i de lavvandede floder og laguner. Det er også i de nordlige egne af landet, at du kan opleve de store rovdyr som blandt andet løven, leoparden, den plettede hyæne og den yderst sjældne afrikanske vildhund. Mod syd i de tørre ørkenomgivelser kan du både opleve løver, geparder og den sjældne brune hyæne. Botswana kan altså sagtens måle sig med de safarioplevelser, man eksempelvis kan få i Østafrika. Det rige dyreliv og de smukke landskaber venter bare på at blive udforsket!

Udforsk Botswana fra vandet med bådsafari

Botswana bliver ofte beskrevet som landet med uberørte landskaber, uspoleret natur samt intens og autentisk stemning – og det er lige hvad det er. Særligt anbefales det at opleve det fantastiske landskab fra vandet. I Okavango-deltaet og ved Linyanti-sumpene kan du få en lydløs og idyllisk sejltur i Mokoroer, der er primitive kanoer i form af udhulede træstammer. De seneste år er Mokoroerne dog blevet produceret i plast for at skåne de store træer, de traditionelt blev fremstillet af. Kulissen for sejlturen sættes af det krystalklare vand og den smukke natur. Undervejs kan du opleve flodheste og vandlevende antilopearter som den røde lechwe og vandbukken. Botswanas mange store stjerner i form af den enorme elefantbestand går du bestemt heller ikke glip af på sejlturen. Elefanterne trives nemlig i hele deltaet, både i de våde og i de mere tørre miljøer, og du kan sagtens komme ganske tæt på dem fra båden.

Oplev Botswana fra luften med flysafari

Flyv lavt henover storslåede landskaber og vilde dyr og få en spektakulær oplevelse, der kun er forundt ganske få safarirejsende. På en såkaldt fly-in safari flyver du mellem det bedste, Botswana har at byde på! Samtidig bliver du indlogeret i luksus-camps med privat stemning, så du ikke møder andre turister end dem, du bor sammen med i campen. På selve flyturene vil du få rig mulighed for at opleve Botswanas dyreliv. Kompetente guider er klar til at spotte det rige dyreliv sammen med dig og dine medrejsende, og kulissen bliver altså bare lidt mere spektakulær set fra oven. På en fly-in safari får du stadig jordforbindelse, så du kan komme på fotosafari i åbne firhjulstrukne safaribiler, opleve naturen til fods og i de specielle Mokoroer. Du går altså ikke glip af den autentiske safarioplevelse – i stedet får du blot også en safarirejse, hvor der ikke er gået på kompromis med hverken luksus, kvalitet eller komfort.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m