Værd at vide om Namibia

Skrevet d. 4/1-2018

Naturoplevelser i absolut verdensklasse

Namibia er landet med enestående ørkenlandskaber og særdeles gode safarimuligheder. Ofte starter rejsen til dette land i hovedstaden Windhoek, der ligger centralt i landet og midt mellem de største attraktioner. Den østlige og sydøstlige del af Namibia består primært af relativt fladt og tørt land, hvoraf en del af dette tilhører Kalahari-ørkenen, der har sin største udbredelse i nabolandet Botswana. Mod sydvest finder du Namib-ørkenen, hvor størstedelen er beskyttet i nationalparken Namib-Naukluft, der rummer nogle af verdens højeste klitter. Her findes der ganske få, men særdeles specielle og smukke dyr. Er du mere til storvildt, er det klart i den nordlige del af Namibia der skal aflægges besøg. Her ligger den store Etosha Nationalpark, hvor der både er et enormt og varieret fugleliv samt fire af de kendte ”Big Five” – kun bøflen må du undvære i Etosha. Namibia er klar til at fortrylle dig med sit enestående orange-røde landskab i morgensolen og sine spektakulære safarioplevelser.

Namibias rige dyreliv

Særligt er Namibia kendetegnet ved dets klitter, ørken og saltsletter, men landets dyreliv er altså bestemt heller ikke kedeligt. Med de smukke omgivelser er det oplagt at tage på fotosafari, hvor du kan tage nærmest magiske billeder af dyrene med det mest spektakulære farve- og skyggespil i baggrunden. Hvis du ønsker at møde nogle af de mere ”kendte dyr”, er det som nævnt den nordlige del af landet og Etosha Nationalpark, du skal besøge. De mange vandhuller i den sydlige del af parken er den primære årsag til parkens vildtbestand, og det er også her, at du har mulighed for at se de store rækker af dyr, der flokkes om vandet. I den varme tid inden sommerregnen falder, er det virkelig imponerende at iagttage vandhullerne. Omkring solopgang dukker de mange forskellige dyr op for at drikke, da de af frygt for rovdyr med bedre nattesyn ikke tør at bevæge sig ud til vandet i løbet af natten. Et helt fantastisk skue, som er dybt betagende – og værd at stå tidligt op for.

Men hvilke dyr er det så, at du kan se i Etosha? Landet er et fremragende sted at se leoparder, løver og elefanter. Du finder heller ikke et meget bedre sted at se sorte næsehorn, som især kan spottes ved parkens mange vandhuller. På den flade savanne omkring saltsletterne finder du blandt andet både geparder, zebraer, gnuer og flere arter af antiloper. Også fuglelivet er ganske varieret. Namibia kan altså langt hen af vejen følge med de største safaridestinationer, og byder tilmed på uovertrufne omgivelser, som du til gengæld ikke finder mange andre steder.

Pakkeliste til Namibia – gå aldrig ned på udstyr!

Selvom Namibia med sine fantastiske omgivelser sørger for en stor del af oplevelsen, kan du selv hjemmefra pakke nogle ting i kufferten, som vil gøre rejsen endnu bedre. Her har vi lavet en liste over absolut must-haves på din rejse til Namibia:

  • Letvægtstøj af bomuld eller lignende, som hurtigt kan tørre og som kroppen kan ånde i
  • Foregår rejsen mellem maj og september anbefales det at medbringe en ekstra lun trøje, da morgen- og nattetimerne kan være kølige
  • Bredskygget hat
  • Solbriller
  • Kamera - se hvad vi anbefaler af kameraer til fotosafari
  • En god kikkert. 7x eller 8x forstørrelse anbefales. Ved over 10x forstørrelse forringes kvaliteten af billedet grundet varmedisen
  • Lommelygte
  • Solcreme faktor 40 eller 50
  • Læbepomade og vaseline til næsen pga. den tørre luft
  • Piller mod diarré
  • Myggebalsam

Er du blevet ligeså betaget af Namibia og dets fantastiske natur som vi er? Så læs mere om vores muligheder for safarirejser til Namibia.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m