Værd at vide om Zanzibars strande og tidevand

Skrevet d. 3/4-2019

Drømmer du om hvide sandstrande, idylliske kokospalmer og varmt, turkisblåt hav, er Zanzibars bounty-paradis uden tvivl den oplagte rejsedestination for dig. Udover en spændende historie og farverig kultur har Zanzibar mange fantastiske strande, som ofte bliver refereret til som værende blandt verdens bedste. Samtidig får du specielt på Østkysten mulighed for at opleve naturfænomenet tidevand, som er en naturlig del af den lokale befolknings hverdag. 

Et paradis for badenymfer og kulturinteresserede

Er du en badenymfe, har Zanzibar mange spændende oplevelser at byde på. Destinationen består af mange små og store øer, som er omkranset af koralrev og revøer, der giver gode muligheder for at både dykke og snorkle og opleve et spændende univers under vand med mange flotte fisk og eventyrlige koraller, der lever sit helt eget liv. Revet er også med til at bryde bølgerne fra Det Indiske Ocean, så vandet som regel er helt fredeligt og perfekt til dykning. Samtidig tillader det åbne hav også muligheden for en let brise, der gør det behageligt at opholde sig i det varme klima. Øen har et tropisk klima med de højeste temperaturer om vinteren, men mange solskinstimer året rundt.

Får du nok af stranden, har øen mange andre spændende eventyr at byde på. Du kan opleve øens imødekommende befolkning og unikke kultur med besøg på markeder, krydderiplantager og naturreservater med fascinerende, sjældne dyrearter. Zanzibar har også en interessant historie præget af arabiske sultaner, søfarere og europæiske kolonimagter. I hovedstaden Stone Town kan du opleve den gamle bydel, som er med på Unescos verdensarvsliste. Her er imponerende, gammel arkitektur og en interessant blanding af moskeer og katedraler, bazarer og paladser. Det er også muligt at besøge det tidligere slavemarked, som er et turistmål, du sent vil glemme. 

Nordkysten

Foretrækker du at bade i havet dagen lang, er Zanzibars Nordkyst og Vestkyst ikke præget så meget af tidevand, og det er derfor muligt at nyde det klare hav lige, når du har lyst. I modsætning til Østkysten bliver mange af strandene på Nordkysten hurtigere dybere, hvilket du bør være opmærksom på, hvis du rejser med børn. 

Østkysten

På Østkysten finder du de mest klassiske tropestrande og også mange af de bedste hoteller. Det er også her, at du har mulighed for at opleve det fascinerende fænomen tidevand. 

Tidevand er en regelmæssig hævning og sænkning af havoverfladen, som er påvirket af solen og månens kraft. Tidevand er kraftigst ved fuldmåne og nymåne, og ved halvmåne er afstanden mellem højvande og lavvande mindst. Derfor kan det være en god idé at kigge i en månekalender, der kan indikere, hvor kraftigt tidevandet er, når du besøger Zanzibar. Når det er højvande, kommer vandet helt op til hotellernes beskyttende kystlinjesikringer. Ved lavvande kan du gå op mod 800 meter ud på den blottede havbund og nyde det store perspektiv af Det Indiske Ocean så langt øjet rækker. Det er højvande to gange i døgnet, men den store forskel betyder dog, at du på nogle tidspunkter af dagen må benytte dig af hotellets pool for at køle ned. Du kan også benytte lejligheden til andre spændende oplevelser som gåtur langs det blotlagte rev, snorkling fra båd eller ture på øen. 

Tager du afsted for at slappe af og nyde de palmeklædte sandstrande i ro og mag, kan Østkysten anbefales, da den i forhold til Nordkysten er mere fredelig, og også afstanden mellem de populære hoteller er større. 

Husk at tidevandet er et komplekst fænomen styret af naturens kræfter. Du kan bruge dette indlæg som en guideline, men det er altid en god idé at snakke med hotellets personale eller lokalbefolkningen om tidevandet, inden du bevæger dig ud på eventyr. 

Har du lyst til at opleve Zanzibar og de smukke strande, så kontakt os endelig på tlf. 56 36 25 45 for at høre mere om, hvordan vi kan skræddersy din drømmerejse. 

Du kan også se vores rejser til Zanzibar her

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m