« Tilbage

Den gode kaffes hjemland

Kaffen, der har udviklet sig til en af verdens største handelsvarer, kommer oprindeligt fra Afrika, selvom de største kaffeproducerende lande i dag ligger i den øvrige tropiske og subtropiske del af verden, med Brasilien som en klar nummer et. På verdensplan beskæftiger kaffedyrkning og produktion omkring 25 mio. mennesker.

Arabica-kaffen, der regnes for den fineste kaffe, kommer fra Etiopiens sydlige højland, hvor den stadig gror vildt enkelte steder. Herfra bredte udnyttelsen af kaffen sig via Yemen til den arabiske verden, hvor den først slog an som drik og dyrkedes i større skala, hvorfor kaffeplanten blev døbt Coffea arabica, der på dansk hedder ægte kaffe.Den knap så fine og mere bitre samt koffeinholdige Robusta-kaffe kommer fra planten Coffea canephora med oprindelse i Congo. Robusta-kaffens planter er mindre sarte overfor plantesygdomme og insektangreb, hvorfor den stadig dyrkes i en del lande trods den ringere kvalitet og salgspris.

Der findes omkring 15 arter i slægten af kaffeplanter, men de øvrige arter har ingen kommerciel betydning. Efter plukning, hvor håndplukning af kun de helt modne bær giver den fineste kaffe, skylles bærrene, hvorefter frugtkødet omkring kaffebønnen enten tørres væk i solen eller alternativt ”skrælles” væk af maskiner før resterne fermenteres og skylles væk. Sidst bliver de grønne bønner ristet, hvilket er meget vigtigt for frembringelsen af de eftertragtede smagsnuancer, samt eventuelt malet. Verdens fineste og i hvert fald dyreste kaffe med omkring 5.000 kr. pr. kg., Black Ivory Coffee, kommer fra Thailand. Her fodrer man elefanter med de modne kaffebær, hvorefter de stort set ufordøjede kaffebønner indsamles fra elefantgødningen. Denne proces fjerner det meste af bittersmagen og giver en meget behagelig, blød og rund kaffe. En del af overskuddet fra denne meget dyre kaffe går til bevarelse af elefanterne i området, der jo ”laver” kaffen!

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kundeservice

Email: info@safarieksperten.dk

Telefon:56 36 25 45