Bæredygtige ophold

Skrevet d. 8/11-2019

Den bæredygtige udfordring i rejsebranchen 

Klima, grøn vækst og bæredygtighed er på de flestes læber for tiden. Det skal ikke være en hemmelighed, at det er en udfordring for rejsebranchen at levere gennemført grønne rejser, men derfor er det stadig en opgave, vi skal forholde os til, og vi kan gøre meget for at tage initiativer baseret på bæredygtighed. 

Afrika går forrest i kampen mod plastik

Ofte betragtes afrikanske lande som værende bagud i forhold til den globale udvikling. Men det er ikke altid tilfældet – og især ikke når det kommer til plastik. Her er flere afrikanske lande langt foran, og de har taget eksperternes bekymringer alvorligt, når det kommer til at beskytte natur og dyr imod plastik. Allerede i 2008 valgte Rwanda at gøre produktion, salg og brug af plastikposer forbudt, og siden da har Kenya, Uganda og Tanzania fulgt trop. 

Flere afrikanske lande har også indført en certificeringsordning, som hoteller, lodges og lignende i turistbranchen kan tilslutte sig ved at have fokus på økonomiske, miljømæssige og sociale faktorer. Det gør det blandt andet ved at bruge lokale ressourcer, uddanne personale og lade turister bruge naturen uden at skade den. 

Godt nyt om grønt flybrændstof

Blandt dårlige klimanyheder er en rigtig god nyhed om grønt flybrændstof. Et dansk forskerhold fra Syddansk Universitet arbejder netop på at fremstille klimavenligt flybrændstof i Danmark. Det danske projekt vurderes af eksperter som et yderst realistisk forslag til at erstatte det traditionelle brændstof inden for en overskuelig fremtid. 

Rejser du med os til en af vores destinationer i Indien eller Afrika, kommer du ikke udenom en tur i luften, men det er derimod muligt at tilvælge andre grønne initiativer på rejsen. Hos Safari Eksperten arbejder vi konstant på at forbedre og tilpasse vores rejser både i forhold til vores kunder og det nærmiljø vores kunder besøger. For at hjælpe den bæredygtige turisme på vej har vi samarbejde med flere hoteller og lodges, som gør en kæmpe indsats for lokalområdet. 

Safarirejse med fokus på lokal bæredygtighed

El Karama Lodge er en perle beliggende midt i det kenyanske reservat Laikipia. Stedet er ejet og drevet af et lokalt værtspar, der med stort engagement driver det med sans og respekt for naturen. Selve lodgen er bygget i 2006 med hjælp fra lokale håndværkere af naturmaterialer fra området, og værtsparret har gjort og gør en kæmpe indsats for at forbedre forholdene til gavn for fauna og flora. Blandt andet drives en imponerende økologisk køkkenhave, som nyder godt af gødningen fra deres eget landbrug. Derfor kan du forvente at få serveret lokale og ikke mindst friske råvarer. Samtidig er El Karama Lodge med til at fremme forholdene for den lokale befolkning ved at sikre beskæftigelse og uddannelse for personalet. 

Drømmebadeferie i klimavenlige rammer

Mange vælger at kombinere deres safarirejse med en badeferie for at komme helt ned i tempo, efter de mange indtryk safarien efterlader. Skal dette foregå bæredygtigt, er Hodi Hodi Beach Houses på Zanzibars kyst en perfekt løsning. Ikke nok med en enestående udsigt til Det Indiske Ocean, hvide sandstrande, tropiske palmer og elegante omgivelser, er det lille hotel en lokal ledestjerne for bæredygtighed. Hotellets restaurant serverer udelukkende råvarer fra lokalområdet, sørger for at minimere affald, bruger vand og strøm med omtanke og holder stranden i dens naturlige form. Hotellet har endda et æsel til at transportere det affald, der ikke kan genbruges og som skal til genanvendelse. Så bliver det vist ikke mere bæredygtigt!  

Ønsker du at høre mere om vores bæredygtige rejser, så kontakt os på tlf. 56 36 25 45.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m