Tips og gode råd til safari

Skrevet d. 29/8-2018

Værd at vide om safari

Der opstår ofte en del spørgsmål i forbindelse med planlægningen af en safarirejse, og det er helt naturligt. En safarirejse er nemlig noget ganske særligt, og man kan ikke altid gøre brug af de øvrige rejsetips, man har fået andre steder fra. Derfor har vi her samlet en oversigt over tips og gode råd til din safarirejse.

Hvordan foregår en safari?

En safari kan foregå på mange forskellige måder, men ofte inkluderer det game drive, hvor man oplever dyrene i en åben eller lukket safaribil. Der er dog også andre måder at komme tæt på dyrene på. Nogle safarirejser inkluderer nemlig også bushwalk, hvor safarien foregår til fods, vandsafari, hvor dyrene opleves fra vandsiden samt ballonsafari, hvor man svæver over savannen og ser Afrika fra oven. Man må gøre op med sig selv, hvilke af disse muligheder man ønsker at gøre brug af, når safarirejsen planlægges.

Hvilket destination skal jeg vælge?

Hvor du skal rejse hen, kommer ene og alene an på dine ønsker og behov. En god safari matcher dine forventninger og krav til rejsen, og kvalitet og budget er naturligvis vigtige faktorer. I den forbindelse kan du stille dig selv et par spørgsmål, som kan skabe et klarere billede af, hvilken destination der passer bedst til dig.

Hvor lang tid har du mulighed for at rejse?

Hvornår kan du rejse?

Hvad er dit budget?

Hvor mange personer rejser I sammen og rejser i med børn?

Hvad er formålet med rejsen?

Hvad vil du/I gerne opleve?

Hvilke dyr vil du/I gerne se?

Hvordan vil du/I gerne bo?

Skal rejsen inkludere en badeferie?

Hvornår er det bedst at rejse på safari?

Der er flere svar på dette spørgsmål, for hvis du ønsker at opleve et bestemt fænomen eller en meget specifik oplevelse, skal du naturligvis rejse i den periode, dette finder sted. Her er vi altid klar til at hjælpe, hvis du er i tvivl om, hvornår du f.eks. bedst kan opleve ”The Great Migration” i Tanzania og Kenya eller hvornår Victoria Falls bedst opleves i Zimbabwe. Det fantastiske ved en safari er dog, at man aldrig kommer hjem uden rygsækken fuld af oplevelser, og alle årstider har hver deres charme.

Er en safari farlig?

Der bliver tit spurgt, om det er sikkert at rejse til Afrika. Det er jo vilde dyr, som man kommer utroligt tæt på. Med de rigtige forholdsregler og en kompetent guide, som du vil møde på alle vores rejser, er svaret nej – en safari er ikke farlig. Det eneste du skal være opmærksom på er, at du vil få skræmmende gode oplevelser blandt dyrelivet og i den afvekslende natur.

Hvilke dyr kan jeg opleve?

Præcis hvilke dyr du kan opleve, afhænger dels af hvor du rejser hen og dels af dyrenes adfærd den pågældende sæson (og faktisk også den pågældende dag). Det fantastiske ved en safarirejse er nemlig, at du oplever naturen og dyrelivets spændende uforudsigelighed, og det indebærer unægtelig, at det er svært at sige på forhånd præcis hvilke dyr, du kan opleve. Vil man have gode chancer for at opleve en stor og tæt bestand af dyr uanset hvornår man rejser, er Kenyas Masai Mara et godt bud. Den frodige græssavanne har en utrolig alsidig og tæt bestand af dyr hele året.

Kan jeg tage billeder af dyrene?

Ja, du kan naturligvis forevige de mange fantastiske oplevelser fra din safarirejse! Du behøver endda ikke at investere i en masse avanceret udstyr – hvis du blot ønsker nogle flotte billeder at vise frem bagefter, kan en mobil med kamera ofte være nok. Er kravene lidt højere til resultatet af billederne, kan det selvfølgelig være nyttigt at investere i det rigtige fotoudstyr hjemmefra. Der er dog lige et lille aber dabei i forhold til fotografering af dyrene. En skarp blitz kan nemlig skræmme dyrene væk, så husk at tage hensyn. Desuden anbefales det også, at kameraet ind i mellem lægges væk, så du blot kan nyde lydende, synet og hele oplevelsen af at være så tæt på de vilde dyr.

Hvad skal jeg pakke til en safari?

Mange ting er naturligvis individuelle alt efter behov, når der skal pakkes. Der er dog også et par generelle tips, som er ganske nyttige at kende til, når du skal lave en pakkeliste til safarirejsen. Det er rigtig godt at medbringe tøj i neutrale farver, herunder beige og brun. Undgå at medbringe tøj i skrappe farver, da det kan skræmme de sky dyr væk samt mørke farver, da de er en magnet for myg. Lag-på-lag tøj er ganske nyttigt, da temperaturerne kan skifte drastisk i løbet af en dag. I forhold til fodtøj anbefales det – igen afhængig af destinationen og rejsetypen – at medbringe både lukkede sko med en solid sål til selve safarien og afslappende sko til at have på ved indkvarteringsstedet. Husk også at pakke diverse medicin efter behov og vigtige papirer samt valuta.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m