Top 5 badeferier i Afrika

Skrevet d. 26/4-2018

Det Indiske Ocean og ren afslapning

Måske skal din rejse til Afrika indledes med nogle afslappende dage på et lækkert resort ud til det det varme ocean eller måske skal du afslutte en oplevelsesrig safari med en dejlig badeferie – eller også har du bare en stor trang til at opleve kridhvide bounty-strande og ren idyl. Uanset formålet byder Afrika på nogle af verdens bedste destinationer når det kommer til kategorien badeferie, og du vil bestemt ikke blive skuffet over de omgivelser, du kommer til at opleve. Men hvilke destinationer er de bedste? Og hvad er det lige, der adskiller de forskellige steder? I denne top 5 over badeferier i Afrika får du et overblik over de bedste destinationer, så du bliver godt rustet til at vælge netop din drømmerejse.

Seychellerne

Vi har sagt det før, men vi siger det lige igen: Seychellerne er svaret på luksus! Så simpelt er det. Med en perfekt placering i Det Indiske Ocean er der lagt op til mange timers afslapning på en af de mange smukke strande i øgruppen. Seychellerne består nemlig ikke kun af én ø, men faktisk af 4 store og 36 små granitøer samt flere end 50 omkringliggende koraløer. Af de største og mest kendte kan nævnes Praslin Island, Curiuse Island og Mahé Island. Her finder man spændende og varierede oplevelser, der spænder helt fra golf til mægtige kæmpeskildpadder. Men hvad er mere værd at vide om Seychellerne? Jo, det som adskiller Seychellerne fra andre badeferie-destinationer i Afrika, er den unikke mulighed for overdådig luksus og meget private omgivelser. Man skal dog også være klar til at betale, for Seychellerne ligger klart i den dyrere ende sammenlignet med øvrige badeferie-destinationer i Afrika. Det er dog ikke helt uden grund, for hvor mange steder kan man lige blive transporteret i helikopter fra den ene smukke ø til den anden og have sin egen private butler til rådighed? Dette er blot nogle af mulighederne på Seychellerne, som generelt er kendt for, at selv den vildeste luksus kan realiseres. Hvis du kan se dig selv slappe af i de mest idylliske omgivelser, bør du bestemt tjekke udvalget af rejser til Seychellerne. Nøgleordene er komfort, wellness og billedskønne omgivelser, og hvad kan man så mere ønske sig på en badeferie?

Zanzibar

Et andet rigtig godt bud på en skøn badeferie er til Zanzibar. Destinationen bliver mere og mere populær for os danskere, og der findes da også utrolig mange gode grunde til at besøge den magiske ø ud for Tanzanias østkyst. Især Zanzibars nordkyst er særdeles velegnet til badeferier, og her finder du også en stor del af øens hotelperler. Det er også muligt at opleve spændende aktiviteter rundt til øens mange seværdigheder. Her kan det klart anbefales at besøge en af Zanzibars krydderiplantager, hvor dine sanser vil blive aktiveret blandt de duftende og velsmagende eksotiske krydderier. Du kan ligeledes få smag for øens gastronomi ved at besøge street food-markedet i Forodhani Gardens i centrum af den historiske Stone Town. Oplevelserne er mange på Zanzibar, og det der adskiller denne destination fra de øvrige, er den unikke mulighed for at kombinere en badeferie i smukke omgivelser med en storslået safari på fastlandet. Det er nemlig oplagt at besøge Zanzibar enten før eller efter en safari i Tanzania, som byder på Afrikas største bestand af storvildt og The Big Five. Så er du eventyrlysten, glad for smuk natur og ønsker at opleve en skøn badeferie med eller uden safari er en rejse til Zanzibar og evt. Tanzania det perfekte bud.

Mauritius

Når emnet er gode badeferie-destinationer, kommer man ikke uden om at nævne skønne Mauritius. Denne perle ligger midt i Det Indiske Ocean og byder på kridhvide sandstrande, kulturelle oplevelser i særklasse og fantastiske muligheder for snorkling. Mauritius er nemlig omkranset af verdens 3. største koralrev, der giver dig en unik mulighed for at studere dyrelivet under havets overflade. Det er også værd at vide om Mauritius, at de lokale er nogle af de mest gæstfrie mennesker, man kan forestille sig. Således er du i særdeles gode hænder, når du besøger nogle af øens fantastiske naturfænomener. Her er Seven Coloured Earth nok en af de mest populære, og man bør da bestemt heller ikke forlade øen uden at være forbi her. Mauritius adskiller sig allermest fra de øvrige destinationer i dens kæmpe udvalg af aktiviteter, herunder blandt andet fantastiske golf-faciliteter. Man tager altså ikke kun til Mauritius for ren afslapning (nuvel, det kan man da godt), men også for at få uforglemmelige minder fra nogle af øens mange seværdigheder. Hvis der gerne må ske lidt mere end bare solbadning på din badeferie, er det rejser til Mauritius, du skal kigge nærmere på.

Kenya-kysten

En badeferie til Kenya-kysten er helt oplagt efter en safari i fantastiske Kenya. Omkring havnebyen Mombasa og på det meste af sydkysten finder man udsøgte strandhoteller og smukke sandstrande. Det er den perfekte kulisse til en afslappende badeferie oven på en oplevelsesrig safari i dyrerige Kenya. Hvis man ikke er færdig med at være aktiv efter safarirejsen, byder Kenya-kysten heldigvis også på et væld af aktiviteter. Der er mulighed for at spille golf på en af de tre golfbaner i områder, hvoraf de to 18-hullers golfbaner er af meget høj kvalitet. Også tennisbaner er at finde i området. Du kommer heller ikke til at undvære dyrelivet på Kenya-kysten, da det smukke koralrev byder på masser af spændende fisk i alle regnbuens farver. Kenya-kysten opfylder altså mange af de vigtige kriterier for en fantastisk badeferie. Overvejer du at indlede eller afrunde din safari i Kenya med nogle afslappende dage ved havet, bør du bestemt besøge den smukke kyststrækning.

Madagaskar

Hvor nogle af de øvrige badeferie-destinationer er velegnede som forlængelse af en safarirejse, tilbyder Madagaskar både badeferie og safari i én. Her finder du nemlig både tropiske strande og et spændende dyreliv, der bare venter på at blive udforsket. Det ganske særlige ved Madagaskars dyreliv er, at hoveddelen er endemisk, dvs. at det består af dyr, som kun lever netop på Madagaskar. Den helt store stjerne blandt dyrelivet må siges at være lemuren, som der findes mange forskellige arter af på øen. Også fuglelivet er utroligt spændende, og med en af øens kompetente guider kan du komme helt tæt på det specielle dyreliv. Det er også værd at vide om Madagaskar, at øen ikke er overrendt af turister. Derved får du en meget autentisk rejse gennem de frodige regnskove og på de smukke strande. Er du klar på at tage på opdagelse i fantastiske, næsten uopdagede omgivelser? Skal din badeferie overgå din vildeste fantasi og blive til et helt eventyr? Så er der ingen tvivl om, at Madagaskar er den ideelle destination.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m