Betydningen af en god guide

Skrevet d. 6/6-2018

Hvor tæt på kan man komme?

De fleste ved, at leoparden er et dyr, man ikke skal komme for tæt på, hvis man ellers har sit liv kært. Men at opleve de vilde dyr på tæt hold er unægteligt en del af en god safaritur. Hvor tæt på dyret er så FOR tæt? Hvis du på egen hånd forsøger at finde ud af dette, kan det gå grueligt galt. En god guide kan bringe dig på så nært hold af dyrene som muligt. Når man så er tæt på eksempelvis leoparden, så er det ekstra spændende at lære dyret at kende; hvad laver leoparden i netop dét område, hvor gammel er den, har den unger? En rejseoplevelse er lidt som en historie der skal fortælles, og jo flere detaljer og drama man får fortalt desto mere levende bliver oplevelsen. At se de afrikanske dyr eller en flot seværdighed, er naturligvis en oplevelse i sig selv, men hvis man ved hvorfor flamingoerne er lyserøde, hvad der gør migrationen gennem Masai Mara til et unikt dyrefænomen, hvorfor Masaierne lever som de gør, eller hvor høj Mount Kenya er over havoverfladen, så giver det en dimension til oplevelsen, der gør rejsen uforglemmelig.
 

Der er intet værre end en dårlig guide

Hos Safari Eksperten har vi rejst Afrika tyndt på kryds og tværs. Nogle gange har vi rejst på egen hånd, men på langt de fleste safaris, har vi rejst med en guide. Vores erfaring siger, at kvaliteten af rejseguiden er en af de allervigtigste faktorer for safarioplevelsen. Der er ikke noget som kan højne oplevelserne end en god guide, og heller ikke noget der kan ødelægge en rejseoplevelse end en dårlig guide. Vi har ganske få gange oplevet guider, der var fuldkommen uengagerede, og som knap nok gad fortælle noget, eller guider der simpelthen er inkompetente og ikke kan fortælle andet end hvor træerne står.
Som turist kan man forberede sig nok så meget på at komme ud og rejse, men på en safari vil der tit og ofte dukke noget uventet op; hvor er det muligt at komme på toilet, hvor er det sikkert at træde ud af bilen, hvilken mad er børnevenlig osv. Hvis ikke guiden kan hjælpe i disse situationer så får man let en dårlig safarioplevelse.

Vigtigheden af at have en god rejseguide

Uanset destination i Afrika er vores erfaringer at langt, langt de fleste guider er yderst kompetente. De er også meget behagelige, imødekommende, fleksible, og fortæller meget gerne - med stor stolthed - om alle aspekter af livet i bushen. Vores afrikanske partnere gør en kæmpestor indsats for at vælge de bedst mulige guider til deres safaris, og de sørger også løbende for at videreuddanne og dygtiggøre dem. For en guide eller chauffør skal ikke kun kunne fortælle om alt det vi oplever. Han skal også kunne foretage en mindre reparation af bilen, kunne udvise improvisationsevner, f.eks. i tilfælde af forsinkelser, udvise empati og sørge for at samtlige deltagere på safarien får en uforglemmelig oplevelse.
 
En af vores suverænt mest populære og dygtige guider er kenyanske Geoffrey Sendeu. Hvis du tager på en safari med Geoffrey, tør vi vove, at påstå at du på rejsen har følgeskab af en af Afrikas bedste rejseguider. Geoffrey er masai, men har boet i Danmark i en årrække. Han taler derfor flydende dansk, samtidig med at han ved alt hvad der er at vide om Kenya. Blandt mange danske kunder er han med rette blevet utrolig populær, grundet sin meget vindende personlighed og sit indgående kendskab til sit hjemland. Om ham siger en kunde: "Geoffrey skal også i højeste grad fremhæves som en guddommelig guide! Send endelig roserne videre til ham. Se en rejse med Geoffrey her.

En kunde fortæller om Geoffrey:

"Vi kom hjem fra en dejlig tur til Kenya i tirsdags og jeg har lyst til lige at rose vores guide Geoffrey fra Somak. Det var helt klart højdepunktet på turen at være på tur med ham. Jeg har aldrig haft en rejseguide med så stor viden om specielt dyr, planter og naturen, men også kulturen som ham, det var en ren fornøjelse. Derudover er han jo også en fantastisk rar og humoristisk personlighed som tager hånd om alt det praktiske og hele tiden forklarer hvad der skal ske. At han så også taler dansk er jo skønt, især når man rejser med mindre børn som os. Vi savnede ham så snart vi måtte sige farvel (eller på gensyn). Du må endelig sende en venlig hilsen til ham videre hvis du er i kontakt med ham. Alt i alt tak for en velkoordineret tur.

Hans"

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m