Kom helt tæt på Bwindis bjerggorillaer

Skrevet d. 24/5-2018

Udforsk Ugandas frodige og tætte bjergregnskov

Selvom Uganda tilbyder et meget varieret udbud af pattedyr, er det utvivlsomt bjerggorillaerne der er de absolut største stjerner. De fascinerende bjerggorillaer kan udelukkende opleves i det sydvestlige Uganda i Bwindi Impenetrable Forest. På grænsen til den Demokratiske Republik Congo, ligger den tætte bjergregnskov placeret i 1.100-2.400 meters højde. Området er med på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af den fantastiske biodiversitet og det store antal af truede arter, der hører hjemme i skoven. Bwindi betyder mørk på lokalsproget, og deraf har den tætte og mørke skov fået sit navn. Blandt andet derfor kan det være svært at spotte de andre dyr, der lever i området, men faktisk rummer skoven både flere arter af aber, fugle og sommerfugle – man skal dog have lidt held med sig for at opleve nogle af disse. I Bwindi lever der også Chimpanser, men der er desværre en del større chance for at høre dem end at se dem. Fordelene ved den tætte skov er dog, at der findes en enormt spændende flora. Bwindi byder således på intet mindre end 85 arter af orkidéer, 105 bregner og 300 træer. Det populære mahognitræ er heriblandt, så Bwindi er et sandt paradis for botanikere.

Gorilla-trekking i Bwindi

At komme på gorilla-trek er ofte med på ønskelisten på en rejse til Uganda. Det er ikke helt billigt at få lov til at tilbringe en time blandt bjerggorillaerne. Men er det så det værd? Svaret er ganske enkelt ja. Du finder næppe nogen, som ville være foruden deres oplevelse på et gorilla-trek i Bwindi. Og man kan så kun glæde sig over, at del af pengene går til at beskytte området, som gorillaerne lever i. Det kan være en drøj fornøjelse at finde frem til gorillaerne, da det jo foregår i en tæt skov med stejle skråninger og i varmt og fugtigt vejr. En forudsætning er derfor, at man er i almindelig god form og er i stand til at holde varmen ud. Der er næsten 100 % chance for, at man vil møde en af gorillafamilierne. Det betyder også, at en tur i Bwindi kan tage alt fra et par timer til over en halv dag, da de erfarne guider meget nødigt giver op, før de har givet deres besøgende den helt store oplevelse. Og forestil dig det lige, når det lykkes – du sidder på den kolde jord i den halvmørke skov, og i 60 minutter er alt du skal gøre, at iagttage og beundre de fantastiske bjerggorillaer. Det er et stort privilegie at få en så intens oplevelse med de store, smukke dyr. Det vil helt sikkert også føles lidt surrealistisk bare at sidde der sammen med et af de dyr, der ligner os mennesker allermest, og alligevel er så forskellig fra os. Der er i øvrigt intet at være bange for i mødet med bjerggorillaerne, for guiderne sørger for, at der er sikkerhedsmæssig afstand imellem dig og dyrene. Alt du skal gøre er blot at nyde naturens stilhed og suge de mange indtryk til dig.

Værd at vide om bjerggorillaen

Når man sådan skal sidde ansigt til ansigt med et dyr, som de fleste ikke har oplevet før, kan det nu være meget rart at vide lidt om det. I Bwindi bor omkring 340 bjerggorillaer, hvilket svarer til næsten halvdelen af verdens fritlevende bestand. De lever i store familier på 30-40 medlemmer, så du vil helt sikkert møde flere end én på et gorilla-trek. Hangorillaer kan blive helt op til 1,80 meter høje, mens hungorillaer er væsentlig mindre. Begge to er dog vildt spændende at komme i nærheden af, og selvom de både er store og stærke, så er de meget sky over for mennesker. Du skal derfor slet ikke være bekymret, så længe du følger din kyndige guides anvisninger. Hvis du har mod på en krævende og samtidig meget følelsesladet oplevelse, så må du gøre dig selv den tjeneste at opleve Ugandas fantastiske Bwindi-skove! Det bliver utvivlsomt en oplevelse, du aldrig glemmer.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m