Oplev Uganda - Afrikas perle

skrevet d. 8/3-2018

Tag på unik safari i Uganda

Man tager en dyb vejrtrækning. Én af dem hvor luften når helt ned i maven. Så puster man langsomt luften ud igen, og et smil breder sig på ens læber. Med udsigten til Ugandas fuldstændig overdådige natur kan man ligesom bare fornemme, at det her bliver rigtig godt. Man helt klar til at begive sig ud i det bjergrige terræn, den vidtstrakte savanne og den tætte regnskov og bare lade indtrykkene komme susende til en. Uganda er blevet omtalt som ”Afrikas perle” af den tidligere britiske premierminister, Winston Churchill, efter et besøg i landet - og hvor kan man dog kun give ham helt ret. Foruden de perfekte forhold til at skabe et rigtigt safariland, byder Uganda også på store floder med blandt andet Nilen og verdens næststørste ferskvandssø, nemlig Victoria-søen. Tag til den vestlige del af landet og udforsk Bwindi Impenetrable Forest, der er rig på de fascinerende bjerggorillaer, og stå ansigt til ansigt med de kæmpe, menneskelignende dyr. Det er også i denne del af landet, at du finder fantastiske Queen Elizabeth National Park, hvor man kører gennem parkens meget varierede natur med græssletter, tropisk skov, floder, sumpe og søer og udslukte vulkanske kratere i søgen efter det utroligt rige og spændende dyreliv. Særligt i de centrale og sydlige dele af Uganda er landet enormt frugtbart, og her dyrkes blandt andet kaffe, te og sukkerrør til eksport, som vejer godt i landets økonomi.

Få fantastiske oplevelser med gorilla-trekking

Bjerggorillaer og chimpanser er utvivlsomt nogle af de mest berømte og eftertragtede arter i Ugandas ellers meget varierede udbud af pattedyr. Hvis aber er blandt ens store interesser, er landet simpelthen et must at besøge. Bjerggorillaen kan udelukkende ses i den sydvestlige del af Uganda, hvor Bwindi Impenetrable Forest for de fleste er det absolutte højdepunkt. En dag på safari hertil vil typisk starte med dejlig morgenmad på lodgen, hvorefter man køres til briefing i parkens hovedkvarter. Her vil man blive instrueret i de kommende timers gorilla-trekking i den tætte bjergregnskov, der foruden mødet med den gigantiske og sjældne bjerggorilla, vil byde på fantastiske oplevelser i de smukke og frodige omgivelser. Turen rundt i Bwindi kan tage alt fra et par timer til helt ud på eftermiddagen. Det kan nemlig tage lidt tid at finde gorillafamiliens rede, men det er helt sikkert, at man ikke tager fra skoven, før man har fundet den – og indtil da kan man så bare nyde den smukke natur, som Bwindi er så kendt for. Når den uforglemmelige oplevelse ved bjerggorillaerne lakker mod enden, tager man tilbage til lodgen og fordøjer de fantastiske indtryk med udsigt ud over parken og et lækkert aftensmåltid. Her er der også masser af tid og rum til at kigge billeder og dele dagens oplevelser med sine medrejsende.

Oplev de berømte ”Big Five”

Selvom Uganda mest er kendt for sine mange abearter, betyder det ikke, at der ikke er andet storvildt at komme efter. På mængden af klassisk storvildt kan Uganda ikke måle sig med nabolandene, Kenya og Tanzania, men derfor er bestandene stadig ganske fine. Og vigtigst af alt er variationen af dyr meget stor. I dag er det muligt at opleve alle ”The Big Five” i Uganda efter en længere årrække uden næsehornet. Nu er en lille gruppe hvide næsehorn flyttet ind i mindre og beskyttede reservater tæt på hovedstaden Kampala, og dyret kan altså atter opleves i landet. I Queen Elizabeth National Park, som man finder mellem Ruwenzori-bjergene og bredden af Lake Edward og Lake George, kan man opleve en god bestand af løver og leoparder. Meget atypisk kravler løverne her på i træerne, hvilket kun kan opleves to stedet i verden – og et af dem er altså i Queen Elizabeth-parken. Desuden vil du også kunne støde på mange elefanter, bøfler og flodheste på og omkring Kazinga-kanalen, som ligger mellem Lake Edward og Lake George. For fugleelskere er parken særdeles interessant, da der her lever mere end 600 fuglearter, herunder især mange spektakulære rovfugle. Så selvom Uganda ofte promoveres med chimpanser og gorillaer, byder landet på meget mere vildt! En helt speciel og unik safarirejse venter dig, når destinationen hedder Uganda - i sandhed en ægte perle.

Se eksempler på rejser til Uganda, hvor du kommer omkring de absolut største perler i landet. Som altid er du naturligvis også mere end velkommen til at kontakte os for at høre mere om rejserne eller for at sammensætte netop din drømmesafari.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m