Skøn badeferie med mulighed for at kombinere med safari

Skrevet d. 15/2-2018

Safarilandet Tanzania og eksotiske Zanzibar

På en kombinationsrejse der både inkluderer safarioplevelser og badeferie, får du det absolut bedste fra to verdener. Tanzania er med sin store bestand af dyr og med en placering ud til Det Indiske Ocean, hvor fantastiske Zanzibar er placeret, et utroligt stærkt bud på det perfekte sted til at kombinere de to rejsetyper. Omkring en fjerdedel af Tanzanias natur er beskyttet som nationalparker eller vildtreservater, der fører landet ind på en god placering som et af dem, der har reserveret den største andel til naturen og dyrelivet. Nordøst grænser Tanzania op til Kenya, og tæt ved denne grænse finder du landets sande safarihovedstad, nemlig Arusha. Nærtliggende her finder du også de helt klassiske og berømte safariområder såsom Serengeti National Park og Ngorongoro Krateret, og det er også her at mægtige Kilimanjaro hører til, der med en højde på knap 6 kilometer udgør kontinentets højeste bjerg. Mod øst grænser Tanzania op til Det Indiske Ocean, der er kendt for sin varme og fantastiske sigtbarhed. På fastlandskysten finder du masser af hvide, palmeklædte strande, men det som trækker langt de flestes opmærksomhed, må siges at være fantastiske Zanzibar, der ligger ud for Tanzanias østkyst.

Enestående safarioplevelser i Tanzania

Tanzania byder på helt uovertrufne safarioplevelser, og består af flere fantastiske vildtområder, hvor du kan opleve ”The Big Five” og meget andet spektakulært dyreliv. Værd at nævne er i hvert fald Serengeti National Park, der med sin næsten endeløse græssavanne og med verdens største bestand af storvildt er en af de mest velbesøgte nationalparker i Afrika. Med et areal på næsten 15.000 km2 rummer Serengeti-nationalparken alle de klassiske safaridyr, og er særligt kendt for de store dyreflokkes vandring, hvor næsten 1,5 million gnuer og en kvart million zebraer konstant vandrer i søgen efter de bedste græsgange. Det er et fuldstændig spektakulært syn, og sætter de perfekte rammer til fantastiske naturoplevelser helt tæt på dyrene. Du vil helt sikkert også opleve meget andet storvildt såsom et møde med elefanter, flodheste, bøfler, giraffer samt masser af antiloper og gazeller. Også løver, plettede hyæner, geparden og leoparden spottes ofte i parken. Serengeti National Park har altså et utroligt varieret og rigt dyreliv, som utvivlsomt vil give dig og dine medrejsende en helt uovertruffen safarioplevelse. På en safarirejse til Serengeti vil du blive indlogeret på camps der, afhængigt af dine egne ønsker, indeholder forskellige faciliteter. Vælg eksempelvis at overnatte i den smukke Sayari Mara Camp, hvorfra du har den skønneste udsigt og det fulde overblik over den uendelige, levende savanne. Slå dig ned i et komfortabelt badekar efter en dag på savannen, og nyd den rødglødende solnedgang i fuldstændigt afslappende omgivelser. Det lyder ikke helt dårligt vel? Og endnu bedre bliver det, når du efter flere dage i den fantastiske natur i Tanzania kan afrunde rejsen med et besøg på eksotiske Zanzibar.

Badeferie på Zanzibar

Zanzibar er en yderst populær rejsedestination, men hvad er det lige der tiltrækker så manges opmærksomhed? Overdådige naturomgiveler, luksuriøse indlogeringer og fantastisk kultur må være nogle af de stærkeste magneter for øens turisme, og du vil uden tvivl blive overrasket over, hvor meget andet end bare lækre sandstrande, Zanzibar tilbyder. Vidste du for eksempel, at du på Zanzibar finder flere fantastiske krydderiplantager, hvortil du kan tage på guidede ture og få hele sanseapparatet aktiveret blandt de duftende og velsmagende krydderiplanter? Og at du simpelthen bare ikke må gå glip af et besøg i den historiske bykerne i Zanzibar City, nemlig Stone Town, der både byder på spændende historie og kultur. For slet ikke at tale om den udsøgte gastronomiske oplevelse du får ved at bevæge dig ind i Forodhani Gardens om aftenen, der forvandles til et street food marked under åben himmel, hvor du har mulighed for at smage på alle de lokale delikatesser. Zanzibar byder faktisk på mange flere seværdigheder, end man umiddelbart forventer. Derfor er rådet til dig og dine medrejsende, at I selvfølgelig skal slappe af blandt svajende palmer ud til Det Indiske Ocean med en kold drink lige ved hånden. Men gør jer nu også den tjeneste at komme rundt på Zanzibar, så I kan få uforglemmelige minder med i bagagen. Zanzibar er populær, og det er som nævnt rigtig mange gode årsager til!

 

Fik du også helt lyst til at komme afsted nu? Det er helt forståeligt, du er ikke den eneste. Du kan kigge mere på vores forskellige rejser til Tanzania, hvor flere af dem også indeholder ”et lille smut” forbi det eventyrlige Zanzibar.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m