Uganda skåner miljøet og forbyder plastikposer

Skrevet d. 2/8-2018

Afrika går forrest i kampen mod plastik

De afrikanske lande betragtes ofte som værende bagud i forhold til deres udvikling på flere forskellige områder, men det er bestemt ikke altid tilfældet. Når det kommer til at beskytte miljøet for de enorme mængder plastik, der hvert år produceres, er flere af de afrikanske lande faktisk mange skridt foran. Mange forskere frygter, at der om bare 30 år vil være mere plast end fisk i havene, og det vil have fatale konsekvenser for dyrelivet. Blandt andet derfor valgte man allerede tilbage i 2008 at gøre produktion, salg og brug af plastikposer forbudt i Rwanda, og efterfølgende har også Kenya valgt at følge trop. Den positive udvikling fortsætter, og senest har Uganda valgt at gøre en indsats i kampen mod plastik ved simpelthen at sætte samme retningslinjer for plastiskproduktionen som i Rwanda og Kenya.

Positiv udvikling for Uganda

Forbuddet har masser af fordele for naturen. Som det blandt andet ses i Rwanda efter mange års fravær af plastik, bliver lande med plastikrestriktioner ofte betragtet som yderst ryddelige. Derfor har rejsende og lokale i Uganda formentligt meget at se frem til, når resultatet af plastikforbuddet for alvor viser sig. Desuden et det også af kæmpe betydning for dyrelivet, at flere og flere lande verden over sætter fokus på at nedbringe mængden og forbruget af plastik. Selvom det kræver nedlæggelser af arbejdspladser i plastikindustrien og omlægning af forbrugernes vaner, er disse konsekvenser nærmest uden betydning set i lyset af de mange positive afkast, et sådan forbud medbringer. Og med en så særpræget natur og et yderst spændende dyreliv, som Uganda har at byde på, er det værd at gøre en stor indsats for at bevare dette.

Safari i Ugandas største nationalpark

Især fisk og fugle er hårdt plaget af de enorme mængder plastik, vi producerer i dag. Derfor er plastikforbuddet ekstra gode nyheder for Ugandas største nationalpark, Murchison Falls, da parken rummer nogle af Afrikas – ja, faktisk hele verdens – mest eftertragtede fugle. Det er især de meget smukke krontraner, det stjæler opmærksomheden i parken. Krontranen er Ugandas nationalfugl og optræder også på landets flag. Det spændende fugleliv er dog langt fra det eneste, du kan opleve i Murchison Falls. Parken byder nemlig også på flodheste, krokodiller og varaner på Nilens bredder, og der er også rimelig stor chance for at spotte elefanter, bøfler og vandbukke i parken. Den største attraktion må siges at være bådsafari i skræddersyede fartøjer, da man her sejler helt tæt op til parkens vandfald. Murchison Falls alene er en ganske god grund til at rejse til Uganda, men gorilla-trekking i Bwindi-skoven, hvor man kan se de store kæmper, er bestemt også en af Ugandas helt store perler. Uganda byder altså på storslået safari, naturoplevelser i absolut verdensklasse og er nu også med til at gøre vores natur og miljø langt bedre. Kort sagt – det perfekte safariland!

 

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m