Aktiv ferie: På cykel i Sydafrikas smukke natur

Skrevet d. 11/5-2018

Naturoplevelser på to hjul

Hvis du endnu ikke har planer for sensommeren og elsker at være aktiv i den friske luft, så er en cykelferie i Sydafrika bestemt værd at overveje. Her kan du cykle i de smukkeste omgivelser, hvor du vil opleve et særdeles frodigt tæppe af blomster i enhver tænkelig farve. I juli falder den første regn, og det normalt tørre landskab forvandles fuldstændig, så det hele står i fuldt flor i august og september. I løbet af disse to måneder vil du på en tur af 14 dages varighed komme omkring nogle af Sydafrikas smukkeste steder, og selvfølgelig afsluttes turen med nogle dage i fantastiske Cape Town. Turen kræver naturligvis en vis fysisk form, da ruterne dagligt kan nå op på 60 km. Dog er der indlagt flere pauser dagligt til at få lidt proviant og til at nyde de smukke omgivelser. Undervejs er tempoet således, at man kan nyde naturen og opleve de forskellige seværdigheder på ruten. Transporten foregår ikke kun på to hjul, så på flere strækninger kan benene hvile, mens du bliver kørt rundt i bil. Hvis du er i almindelig god form og ønsker en aktiv ferie – så tag med os på cykeltur i Sydafrika.

Højdepunkter undervejs på turen

På cykelturen vil du blive taget igennem nogle af de smukkeste landskaber og de mest udsøgte seværdigheder. Her kan blandt andet nævnes The Orange River, hvor du vil opleve det berømte Augrabies Waterfall - en ægte naturskøn oplevelse! Ruten går også gennem Goegap Nature Reserve, hvor man kan opleve mere end 600 forskellige plantearter. Her vil du også kunne opleve et spændende dyreliv i form af oryx, klipspringer, dykkerantilope og Hartmann Mountain Zebraer samt flere spændende fuglearter og krybdyr. Du bliver heller ikke snydt for en tur gennem det 1000 hektar store reservat, Namaqua National Park, der er meget velbesøgt af naturglade turister. Her finder man nemlig mere end 5.000 forskellige plantearter, der udgør et fuldstændig overdådigt syn. En anden, og mindst ligeså fornøjelig oplevelse, er de smukke vinmarker i Stellenbosch. Turen hertil indebærer en overnatning på en vinfarm, hvor du får rig mulighed for at smage nogle af Sydafrikas fineste vine. Sydafrika betegnes også som vinlandet og efter et besøg i Western Cape-provinsen, er du ikke i tvivl om hvorfor. Vin fra Sydafrika er nemlig en klar favorit hos mange, og den smager særligt godt i dens rette omgivelser. Efter nogle dage i området og masser af udsøgte vinsmagninger, stilles cyklen endeligt, og turen fortsætter i bil til Cape Town.

Sidste stop: Cape Town

Cape Town betragtes af mange som værende verdens smukkest beliggende storby. Her vil man både få tid på egen hånd og sammen med resten af gruppen. Hvis vejret er til det, kan det klart anbefales at tage svævebanen op på toppen af Table Mountain (Taffelbjerget) for at nyde den spektakulære udsigt over byen. En af de fælles udflugter går blandt andet til Boulders Beach, der er særligt kendt for kolonien af afrikanske pingviner. Området har også flere kolonier af pelssæler, som trives helt inde ved Cape Towns store havn. Inden turen slutter helt, og flyet atter flyver mod Europa, har du mulighed for at gøre de sidste indkøb i storbyen, besøge en af de botaniske haver eller udforske andre af byens mange seværdigheder. Mulighederne er mange i den storslåede millionby, og dagene i Cape Town binder den perfekte sløjfe på hele din rejse. 

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m