Kenyas bedste nationalparker

Skrevet d. 17/4-2019

I Kenya vil du med garanti opleve overvældende variation i landskab og dyreliv, og du kommer til at besøge verdensberømte safariområder. Vi tager dig her med på en rejs gennem de bedste af Kenyas nationalparker, der spænder vidt fra Masai Maras græssavanne, den smukke tørre nordlige busksavanne, til de imponerende nationalparker mod sydøst. Det fantastiske ved Kenya er, at den rige og varierede natur kan nydes på en safari af begrænset varighed. Der er nemlig ikke langt mellem de forskellige parker på trods af parkernes variation.

Masai Mara National Reserve

Masai Mara grænser op til Serengeti i Tanzania, og de to må siges at dele prisen som de mest filmede og fotograferede naturområder i hele Afrika. Og det er med rette! For der findes ikke noget mere spektakulært, end når ”The Great Migration” passerer igennem de to områder. Den store migration består af gnuer og zebraer som vandrer gennem området i deres søgen efter de bedste græsgange. Omkring juli strømmer de i hundredetusindevis ind i reservatet fra syd. Græssavannen bliver fyldt med storvildt, mens luften domineres af rovfugle. Timingen af migrationen varierer fra år til år, da den afhænger af, hvor der falder regn og vokser frisk græs op. Dog forlader dyrene ofte Masai Mara igen omkring oktober. Hvis du besøger Masai Mara under dyrevandingen, skal du krydse fingre for, at du kommer til at opleve, når dyrene skal passere Mara-floden. Det er ganske dramatisk. Floden er fuld af krodiller, og så længe de ikke er mætte, er det farligt for zebraerne og gnuerne at krydse floden. Selv når krokodillerne er mætte, er faren ikke drevet over – floden byder nemlig også på høj vandstand og kraftig strøm, som dyrene kan blive ofre for. I Masai Mara finder du også masser af andet vildt. Du kan både komme til at opleve løver, leoparder, geparder og plettede hyæner. Faktisk i så store mængder, at du næppe finder bedre muligheder for at spotte et af de smukke rovdyr end her. Foruden en god bestand af elefanter, det sorte næsehorn, bøfler og giraffer, vil du også opleve et fantastisk fugleliv. Masai Mara gemmer nemlig på et rent paradis af fugle og repræsenterer intet mindre end 57 forskellige arter. Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af dit besøg til denne fantastiske nationalpark, kan du bogstaveligt talt toppe turen med en tur i varmluftsballon. Fred, ro, og fantastisk udsigt. Så kan man vist ikke bede om mere.

Tsavo National Park

Tsavo-nationalparken byder på landets største bestand af elefanter, det sjældne sorte næsehorn og de imponerende baobabtræer – og så er det i øvrigt Kenyas største nationalpark med sine 23.000 km2. Parken er delt i en vestlig og østlig del af hovedvejen og jernbanen mellem landets to største byer, nemlig Nairobi og Mombasa. Disse to byer er bestemt også værd at besøge. Højdepunkterne i den vestlige del af Tsavo må siges at være det smukt kuperede og meget varierende natur, hvorfra man i klart vejr kan se Kilimanjaros sneklædte top. I denne del af parken finder du også de imponerende Mzima-kilder, hvor flodheste og krokodiller hører til. Desuden har den vestlige del af parken en god bestand af bøfler, giraffer, zebraer, vortesvin og forskellige antilopearter, mens også løver og leoparder er ret almindelige. Med over 600 fuglearter er det også værd at kigge op i himlen og trækronerne engang i mellem. I det østlige Tsavo er terrænet fladere og mere tørt. Området her gennemskæres af den store Galana-flod, hvor du også kan opleve Lugard’s Falls. I denne del af parken får du en fornemmelse af, at du kan se til verdens ende.

Aberdare National Park

Abadare er en vanvittigt smuk bjergkæde placeret i det centrale kenyanske højland. En stor del af området ligger i omkring 3.000 meters højde. Lige i hjertet af bjergkæden finder du Abadare-nationalparken som består af meget tæt skovvækst, vandløb og vandfald. Skoven står nærmest uberørt, hvilket i sig selv er med til at gøre den til en smuk attraktion. Grundet den tætte skovvækst kan det dog være svært at se dyrene på en safari rundt i området. Det er der heldigvis råd for. Hvis man søger mod vandhullerne i området, hvor dyrene kommer for at drikke, vil det være muligt at spotte elefanter, bøfler, næsehorn og de populære Colobus-aber. Det er også nær disse vandhuller, at overnatningsstederne inde i parken findes, så der skulle være gode chancer for at spotte noget af Aberdares spændende dyreliv.

Amboseli National Park

Denne nationalpark er nok mest kendt for sin fantastiske udsigt til Kilimanjaros sneklædte top. Bjerget ligger umiddelbart syd for grænsen til Tanzania. I klart vejr kan man få nogle fantastiske billeder i hus med Amboselis elefanter i forgrunden og Kilimanjaro til at sætte kulissen. Parkens elefanter er kendt for deres ualmindeligt store stødtænder. De vandrer dagligt fra de omkringliggende træklædte områder og ind på den flade slette for at drikke i de ferske sumpe. Parken rummer dog også andet klassisk storvildt såsom flodheste, bøfler, gnuer, zebraer, gazeller og giraffer. Hvis du er heldig, vil du også kunne spotte en af parkens få løveflokke og enkelte leoparder og geparder. Du vil under alle omstændigheder få en fantastisk safarioplevelse i Amboseli, hvor scenen er sat til at klikke rejsen smukkeste billeder hjem.

Samburu National Park

Hvis du vil opleve særegne dyr med anderledes former, farver og mønstre, så må du en tur forbi Samburu-nationalparken. Parkens specielle dyr afviger fra deres nære slægtninge sydpå. F.eks. er netgiraffen genetisk set den, der afviger mest fra de øvrige giraffer. Ser man i stedet på Grevy’z zebra, vil man opdage, at den er større og har meget smallere striber end andre zebraer. Den lokale gazelle har længere hals end de øvrige gazellearter, hvilket nok er grunden til, at den bliver kaldt girafgazellen. Udover dens udseende varierer den også i sin måde at være på. Girafgazellen står nemlig ofte på bagbenene, når den æder blade højt fra buskadset. De mange specielle dyr har dog også selskab af en række klassiske dyr, der ser ud som vi kender dem fra andre steder. Samburu byder på gode bestande af bavianer, marekatte, elefanter, bøfler, løver, hyæner, geparder og leoparder. Man kan også opleve almindelige zebraer, og de går ofte sammen med deres større slægtning med tyndere striber. Hvis du ønsker et kulturelt touch på din rejse til Kenya, kan det anbefales at besøge det farverige lokale stammefolk, Samburuerne. De er et nomadisk folkefærd med tradition for at holde kvæg og geder.

Lyder en eller flere af Kenyas fantastiske nationalparker som noget for dig? Så tag et kig på vores mange rejser til dette storslåede safariland.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m