Safari i Tanzania med et twist af kultur

Skrevet d. 5/10-2018

Klassisk safari i Tanzania

I Tanzania får du muligheden for at opleve noget af det mest spektakulære inden for safari i Afrika. De oplevelser og indtryk du får undervejs på din rejse, vil for evigt blive erindret som nogle af de absolut bedste rejseminder – for Tanzania kan det hele. Landet rummer Afrikas højeste bjerg, det smukke og endnu sneklædte Kilimanjaro, der stikker op i næsten 6 kilometers højde. Samtidig kan du opleve ”The Big Five” på den tilsyneladende endeløse savanne, hvor nogle af verdens mest berømte nationalparker hører til. Her tæller både Serengeti, Ngorongoro-krateret, Lake Manyara og Tarangire, hvoraf flere er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Tanzanias bedste nationalparker

Særligt er Serengeti National Park kendt, for det er nemlig lige her, at du kan opleve den årlige migration af mere end en million gnuer og en kvart million zebraer. ”The Great Migration” som denne også kaldes, deles i det nordlige Serengeti med Kenyas Masai Mara, og finder typisk sted i de fire tørreste måneder – juli til oktober. Udover et spektakulært syn af de mange dyr, er migrationen også spændende på grund af den dramatik, der udfolder sig undervejs. Når den krokodillefyldte Maraflod skal krydses, sker det aldrig helt fredeligt. Samtidig skaber det også en del turbulens, når gnuerne på blot få uger i vores vintermåneder føder mere end en kvart million kalve på de kortgræssede sletter i det sydlige Serengeti. Ganske vist dominerer Serengeti en hel del på listen over Tanzanias bedste nationalparker, men det betyder bestemt ikke, at de andre parker ikke også kan noget. I Tarangire-nationalparken omkring floden af samme navn kan du opleve enorme elefantflokke og et meget rigt fugleliv omkring parkens gigantiske baobabtræer. Ved Ngorongoro-krateret, som man regner for at have verdens tætteste bestand af store pattedyr, er det især ”The big five” og udsigten over krateret, der er de helt store perler. Lake Manyara tilbyder en overdådig udsigt udover søen fra toppen af Rift Valley skrænten. Tanzania rummer altså nogle fuldstændig fantastiske safarimuligheder, som du ikke finder magen til andre steder. Men Tanzania tilbyder mere end kun safari.

Kulturelle oplevelser ved Lake Eyasi

Foruden de fantastiske safarimuligheder kan man nemlig også få en ekstraordinær kulturel oplevelse i landet, hvor du vil opleve en hverdag og kultur som afviger betydeligt fra den, du kender herhjemmefra. Tanzanias meget imødekommende befolkning tæller flere end 130 forskellige stammer der på kryds og tværs danner en mangfoldig og smuk kultur. En af disse stammer har du mulighed for at komme helt tæt på. Ved Lake Eyasi, som ligger et par timers kørsel syd for Ngorongoro-krateret, holder Hadzabe-stammen til. En rejse her til er også en facinerende rejse tilbage i tiden, da Hadzabe-folket lever som jægere og samlere og snakker et ganske særegent sprog – en adfærd som går tusinde år tilbage i tiden for os mennesker. Mødet med stammen arrangeres på forhånd, for dette folk har ikke en fast bopæl. Du får mulighed for at opleve stammefolkets hverdag ved at følge mændende på en utraditionel jagt med bue og pil eller tage med kvinderne ud i bushen for at samle bær, rødder og urter. Du kan også besøge Datoga-folket, som også hører hjemme i området. De adskiller sig fra Hadzabe-folket, idet de bor fast i hytter og specialiserer sig i smedearbejde – til stor gavn for Hadzabe-stammen, som får lavet pilespidser netop her.

En kombineret rejse til Tanzania med safari og kultur

Hvis du vil opleve alle de fantastiske aspekter både hvad angår safari og kultur, så er dette bestemt en mulighed i smukke Tanzania! Sådan en type rejse kan både foregå via vores i forvejen sammensatte pakkerejse ”Tanzanias enestående safari og kultur” eller ved at få skræddersyet din rejse helt efter dine ønsker og behov. Tanzania er et meget varieret land både hvad angår naturen og kulturen, og sammensætningen af disse to giver en fantastisk rejse.

Nyhedsbrev

Få vores Diamant-bog som PDF (værdi 198,- kr)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv blandt de første til at få rejsetilbud direkte i indbakken

  • Tilbud på safarirejser
  • Afbudsrejser
  • Vores Diamant-bog som PDF
  • Safari-historier, video, konkurrencer m.m